Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Elena Lasconi, vocea unui personaj de desene animate

Elena Lasconi, vocea unui personaj de desene animate

Una dintre marile bucurii ale vieții este să accepți provocări și să le răspunzi. Rezultatele pot să fie spectaculoase. Exact așa a făcut și Elena Lasconi. A primit o provocare și a devenit vocea unui personaj de desene animate în cel mai nou film Pixar, ”Bunul Dinozaur”. Regizorul filmului este Peter Sohn, iar scenariul este semnat de Denise Ream (cel care a realizat „Maşini 2”).

Elena Lasconi 1

În versiunea dublată a filmului, vocile personajelor sunt date de actori români, printre care și Elena Lasconi (vocea mamei), Maria Radu (Ramsey),  Marian Râlea (Colecționarul) şi Radu Chirțan (Arlo).

Plecând de la ineditul experienței, femeia.ro a stat puțin de vorbă cu Elena Lasconi. Veselă, tonică și plină de bunăvoință, Elena Lasconi ne-a răspuns la câteva întrebări.

Cum este să fii vocea unui personaj de desene animate?  
Este ca un basm pentru mine. Mi se pare o minune să știu că o mulțime de copii vor trăi vraja unei povești frumoase și cu vocea mea.

Cum ai descrie experiența aceasta comparativ cu cea de la pupitrul știrilor?
Știrile reprezintă o scurta descriere a realitatii, iar poveștile animate reprezintă locul în care poți evada din cotidian. Poți trăi vraja însa poți să și aplici învățăturile în viața de zi cu zi.

Cum ai ajuns sa fii vocea unui personaj de desene animate și ce alte proiecte interesante pregatesti?
Pur și simplu am primit un telefon și mi s-a spus că felul meu de a fi se potriveste cu personajul și că și-ar dori să particip. Uau!  Mi s-a parut grozav! Însă ce înseamnă că mi se potriveste m-am întrebat. Am avut emoții mai ales că în desene animate mai apar și vrăjitoare. Sunt eu oare o vrăjitoare? Asta rămâne să aflați dacă o sa vedeti ”Bunul Dinozaur”. În rest, am o mulțime de proiecte. Să dea Dumnezeu să fiu sănătoasă să le pot face pe toate. În prezent, mă ocup de realizare unor reportaje pentru 1 Decembrie. Scriu și o carte de bucate, mai pun și conserve pentru iarnă, am plantat și 35 de pomi fructiferi. Cert este că nu mă plictisesc.

Te identifici cu personajul căruia i-ai dat glas? Ce valori transmite acesta?
Ce valori transmite acesta? Ei, iată că trebuie deconspirat! Mă identific. Sunt o mama iubitoare care nu își arată de fiecare dată sentimentele pentru un motiv foarte simplu: să-și crească puii puternici și să-i pregăteasca pentru viață.

Care erau personajele de desene animate favorite ale fiicei tale, Oana?
Jerry, Powerpuff Girls

Ce ai mai gătit bun în ultima vreme?
Am pus șase feluri de murături, zacusca de ghebe, vinete, fasole, dulceață de mure, de gutui cu anason și nuci și dulceata minunată de pere cu scorțisoară și cuișoare.

Mulțumim și numai bunătăți mai departe!

Comments

comments

Leave a Reply