Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Emma Zeicescu și Claudiu Popa: Romantismul există dacă vrei să existe

Emma Zeicescu și Claudiu Popa: Romantismul există dacă vrei să existe

Nu și-au declarat până acum iubirea în fața altarului, însă lipsa certificatului de căsătorie nu-i împiedică pe cei doi foști colegi de la Realitatea TV Emma Zeicescu și Claudiu Popa să fie cei mai buni părinți pentru fiul lor, Idris Rafael, și un cuplu cât se poate de reușit.

Orice ședință foto în care este implicat un copil de doi ani este, de obicei, un adevărat coșmar. Spre surprinderea noastră, micuțul Idris și-a luat rolul de model în serios și a pozat ca un adevărat profesionist alături de părinții lui, Emma și Claudiu. De fapt, întreaga întâlnire cu familia Zeicescu-Popa ne-a mers la suflet. Sunt tineri, dinamici, pozitivi și, mai ales, plini de iubire unul pentru celălalt! 

Cum v-aţi cunoscut şi ce anume v-a atras reciproc?

Emma: Au trecut deja patru ani, am şi uitat ce ne-a atras (râde)! O să ne petrecem următorii patru ani încercând să ne amintim. Nu de altceva, dar începuturile pot fi magice, nu? Eram amândoi la Realitatea TV. Eu eram îndărătnică şi inaccesibilă, iar el a fost perseverent și blând. Apoi am râs împreună vreo patru ani! A fost și încă este o iubire adolescentină cumva…

Aveţi multe lucruri în comun, începând cu profesia şi terminând cu pasiunile artistice. Dar ce vă deosebeşte, cum vă completaţi unul pe celălalt?

Emma: Există o expresie: „Eu am grijă să fii în siguranţă, tu ocupă-te de adrenalină!“ Cam aşa funcţionăm și noi.

Claudiu: E un secret de familie chiar și pentru noi… cine cu ce se ocupă! (râde)

Emma: Dar suntem organizați în haosul nostru, asta e clar. În orice caz, avem ritmuri diferite, eu sunt mai iute, mai aprigă, Claudiu e… mai calm. El e mai relaxat, eu mă agit ca o apă minerală. Uneori, o fac inutil și el mă trage de mânecă. Sincer, avem ca orice cuplu momente și bune, și foarte complicate, dar până acum suntem conduşi de iubire, chiar și în furtună. Chiar ieri vorbeam că suntem ca + și Știa Dumnezeu ce știa…

Disputele dintre voi cum se soluţionează: cine cedează, cine este mai încăpățânat?

Emma: Niciunul şi amândoi. Disputele noastre nu prea se „soluţionează“ atunci când se petrec. În general, a doua zi se întâmplă asta, când începem să comunicăm şi să lăsăm „armele“ deoparte. Suntem competitivi, însă avem şi abilitatea de a nu-l lăsa pe celălalt să piardă de prea multe ori.

Claudiu: La încăpăţânare suntem foarte buni amândoi. Suntem cei mai buni!(râde)

Formaţi o familie, dar nu şi în acte. Plănuiţi nunta sau nu vă doriţi oficializarea relaţiei?

Emma: Formăm o familie şi atât. N-a fost nevoie de prea multe hârtii ca noi să ne întâlnim, aşa că nu e ceva ce e musai. Ştii cum e şi cu căsătoria asta? Verigheta şi actul în sine nu te fac să ajungi mai repede acasă sau mai cu plăcere. Nouă ne e bine aşa, deocamdată. La cât de surprinzători suntem, am putea să fim chiar căsătoriţi şi nimeni să nu ştie. Ar fi cam în stilul nostru. Nu e cazul încă. (râde)

Emma, tu ai mai fost căsătorită. Te mai vezi purtând rochia de mireasă? Cum îţi imaginezi ziua în care ai deveni doamna Popa?

Emma: Va fi predominant cald, cu şanse slabe de precipitaţii şi izolat averse cu descărcări electrice. Sigur nu aş mai îmbrăca o rochie clasică, aş alege ceva mai sport, ceva îndrăzneţ care să se asorteze unei petreceri pe plajă, în timp ce Idris aleargă desculţ către mare. Aş face mai multe petreceri, dacă stau să mă gândesc bine. Avem o mulțime de prieteni şi oameni pe care i-am vrea lângă noi.

Sunteţi părinţii unui băieţel superb! Cum v-a schimbat apariția copilului atât individual, cât şi ca pereche?

Emma: „Viaţă nouă“ sunt cele două cuvinte care ni se par potrivite. Suntem toţi trei, dar şi individual, în această fază. Primele luni de viaţă nouă au fost… precum maşina de spălat în programul de stoarcere. Serios vorbind, a fi părinte e cea mai frumoasă partidă de box finalizată cu K.O. Când îl vezi şi îţi zâmbeşte, uiţi că acum două zile s-a trezit la 3 dimineaţa şi nu voia să mai doarmă. Hai să fim sinceri, noi suntem norocoşi şi poate, pe undeva, răsfăţaţi de soartă. Avem două seturi de părinţi care ne ajută. Dacă e greu? Uneori e, alteori este minunat de greu, iar când te uiţi înainte, o să fie fabulos!

Fiţi sinceri, mai există loc pentru romantism după ce vine pe lume un copil?

Emma: Ca regulă generală, habar nu avem. La noi, romantismul există! Când doarme Idris, în special. (râde)

Claudiu: Cum să nu existe? Eu nu sunt de acord să pun pe spatele copilului lipsa de romantism din familii. Romantismul există dacă vrei să existe.

Emma: Da, există şi situaţii tensionate, dar în cele din urmă… viaţa noastră e acasă. Acolo unde dansăm în timp ce ascultăm muzică la pick-up, iar Idris râde cât îl ţine gura. Romantismul depinde de cei doi. Vrei să dispară? Atunci, se evaporă. Vrei să te uiţi la ea şi să-ţi treacă prin suflet cei patru ani de relaţie? Exact asta vei avea. Totul depinde de noi!

Claudiu, cum ai reacţionat când ai aflat că vei deveni tată?

Claudiu: N-am reacţionat. Vorbesc serios. Am zâmbit şi atât. Apoi m-am ascuns în baie şi am plâns, dar nu mai ţin minte dacă de fericire sau… de bucurie. Ideea e că Idris a fost dorinţa noastră, dar surpriza lui a fost că a venit mai repede. Emma a rămas însărcinată la o lună după ce ne-am pus dorinţa de a deveni părinți.

Emma, spuneai la un moment dat că îţi doreşti o fetiţă. Să ne aşteptăm la extinderea familiei în viitorul nu prea îndepărtat?

Emma: Numai Doamne-Doamne ştie răspunsul. Acum două zile, Claudiu m-a întrebat cum sună, în urechile mele, prenumele Electra. I-am spus că îmi place foarte mult. Poveste bazată pe fapte reale.

Ce fel de părinţi sunteţi?

Emma: Amândoi învăţăm să fim părinţi. Asta înseamnă că e un proces lung şi, după doi ani, ştim doar că avem de învăţat şi că vrem să fim cât mai buni. Dar eu nu mă gândesc la ideea de perfecţiune a părinţilor. Asta e obsesia altei generaţii. Eu vreau să mă bucur de rolurile de azi şi de cele care o să vină. Azi, Claudiu este partenerul de joacă al lui Idris, iar eu sunt „ma-ma“. Atât.

Cum plănuiţi să îl educaţi pe Idris Rafael? Şi de unde până unde acest nume?

Claudiu: În acte, e Rafael Idris Popa. Păi, Rafael e prenume de arhanghel şi înseamnă „Dumnezeu vindecă“, iar Idris… ne uitam într-o seară la un film cu actorul Idris Elba şi am întrebat-o pe Emma dacă îi place prenumele lui. Şi gata.

Emma: Pe Rafael Idris vrem să-l educăm cu… dragoste.

Emma, ai suferit din cauza depresiei postnatale. Cum a fost acea experienţă pentru tine şi, mai ales, cum ai reuşit să-ţi revii?

Emma: Am fost una dintre femeile care au primit după naştere şi ceea ce nu se aşteptau. De la accese de panică  la insomnii şi stări anxioase, toate nejustificate, am trăit una dintre cele mai complicate luni din viaţa mea. Habar nu aveam dacă o să reuşesc să trec peste. M-am speriat foarte tare! Am povestit pe www.emmazeicescu.ro despre asta şi mă bucur că articolul „Da, am suferit de depresie. Chiar am fost în iad“ a fost foarte apreciat. Am simţit nevoia să îl scriu pentru că eu n-am ştiut ce urma să se întâmple şi a fost foarte greu. Am făcut consiliere şi am depăşit momentul. Dacă o singură femeie depăşeşte mai uşor stările alea pentru că a citit povestea mea, atunci eu sunt fericită.

Claudiu, cum a fost pentru tine acea perioadă?

Claudiu: Acum chiar nu glumesc, dar nu-mi amintesc tot. A fost… nu ştiu dacă mai uşoară sau mai grea, dar am încercat să fiu un sprijin cât mai bun pentru Emma. Să o încurajez, să o fac să râdă, să-i schimb starea sau să o las să plângă oricât avea nevoie.

Emma: Îţi spun eu, Claudiu a fost stâlpul meu. Imaginaţi-vă o femeie matură, de 33 de ani, care se urcase la mama ei în braţe şi plângea. Imaginaţi-vă un bărbat care, după două săptămâni în care îşi vede femeia aproape nebună, îi spune: „Stay with me!“(n.r. Rămâi cu mine!) N-a fost uşor nici pentru el, nici pentru familii.

Emma, ai un blog unde împărtăşeşti multe dintre trăirile tale cu cei care te urmăresc. Cum ţi-a venit ideea de-a începe o revistă online şi care e scopul ei?

Emma: Perfect Imperfect, de pe emmazeicescu.ro, este dedicat tuturor celor care se întreabă dacă scriu despre ei. Asta fac şi aşa vreau să rămână: un spaţiu onest despre mine şi ai mei, despre voi şi vieţile voastre. A venit din plăcerea de a scrie, nimic mai pretenţios. Perfect Imperfect este dorinţa mea de a aduna o comunitate, a femeilor perfect imperfecte, a femeilor decente, independente, a femeilor care zâmbesc şi care plâng, a femeilor sincere. E parte din mine şi din sufletul meu! Este o frântură din amintirile copilăriei, când am văzut pentru prima dată o revistă nemţească pentru femei. De atunci, undeva în sufletul meu, s-a născut o idee frumoasă!

Că tot veni vorba despre preocupări extraprofesionale, mai ai atelierul de croitorie?

Emma: Nu, l-am închis acum patru ani. E greu să faci televiziune, să ai şi familie, să vrei şi un copil. Nici măcar eu nu le puteam face pe toate. Şi, dacă e să fiu foarte sinceră cu mine, nu am avut destulă încredere că pot să fac asta pe termen lung. Lecţie de viaţă pentru noi toate: afacerile de succes sunt cele în care credem cu disperarea omului care nu are altă variantă. Atunci pui cel mai mult suflet! 

Eşti mămică, jurnalist. Reuşeşti să-ţi faci timp pentru hobby-uri, pentru o ieşire cu prietenele în oraş sau o vizită la spa?

Emma: Bineînţeles! Diferenţa dintre mine, acum câţiva ani, şi cea de azi e agenda. E necesară. Şi acolo apar multe întâlniri, multe idei, multe e-mailuri de dat, multe de făcut. Eu nu sunt pasionată neapărat de ieşiri până seara târziu, dar mă bucur ca o pisică de un masaj bun sau de orele de sport. Nu sunt genul care stă zi de zi cu prietenele, dar noi comunicăm atât cât să ne încărcăm de energie şi apoi ne vedem fiecare de viaţă, copii sau familie. Însă trebuie să recunosc că un pic de timp în plus chiar mi-ar plăcea. L-aş dedica picturii…

Claudiu, i-ai fredonat vreodată lui Idris cântece de leagăn? Este interesat de muzică?

Claudiu: Eu îi cânt lui Idris dinainte să vină pe lume. Aşa că Idris e cel care fredonează acum câteva cântece, la propriu. Săptămâna asta a început să fredoneze „My Bonnie is over the ocean/My Bonnie is over the sea…“ Are o ureche muzicală fantastică!

Ce profesii crezi că i s-ar potrivi la maturitate lui Idris?

Claudiu: Nu ştiu, dar sper să profeseze ceea ce va iubi, întâi de orice. E un lucru rar!

Cum vă petreceţi timpul liber în familie? Ce activităţi practicaţi împreună?

Emma: Ne place să dormim la prânz toţi trei. Ne dorim vara să fugim câte un weekend în Vama Veche, să alergăm prin nisip. Evident că timpul trece repede când există distracţie, casa e cu susu-n jos, iar jucăriile sunt din bucătărie până în sufragerie. Şi eu, şi Clau am da tot cu bucurie pe-o zi de copilărie.

Cum v-aţi caracteriza familia?

Claudiu: Tânără.

Cum ar arăta un reality-show cu familia voastră?

Emma: Cenzurat. Dar net superior Kardashienilor.

Ce doriţi să vă rezerve viitorul? Ca jurnalişti, părinţi, parteneri de viaţă.

Emma: Îmi doresc să ne aşezăm pe toate planurile, să mai respirăm puţin, pentru că planetele au fost uşor cam agitate în ultimii doi ani. Agonie şi extaz, însă toamna este un sfetnic bun! Ne dorim să avem timp şi răbdare pentru noi, să fim mai înţelepţi uneori şi să putem să ne împlinim visurile. Avem atâtea nebunii frumoase în cap!

Citește și:

Raluca Guslicov: Divertismentul este lumea mea

Florentina Opriș: Fericirea este în noi de când ne naștem

Diana Bart: Am pornit de jos

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Alexandra Rotărescu

Foto: Amalia Savinescu

Machiaj: Roxana Dumitrașcu

Stil: C&A

Mulțumiri restaurantului Chef’s Experience pentru sprijinul acordat.

Comments

comments

Leave a Reply