Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ezği Asaroglu: Inocența învinge

Ezği Asaroglu: Inocența învinge

O cheamă Ezği Asaroglu, iar personajul pe care îl interpretează, Bahar, a cucerit inimile iubitorilor de telenovele.

Kanal D a ajuns în topul preferințelor telespectatorilor cu serialul tucesc Bahar: Viață furată. Dacă ne întrebăm de ce, răspunsul e simplu. Oamenii s-au săturat de violență și au nevoie de povești cu final fericit. Până la urmă, o poveste de viață, romanțată sau nu, fără multe împușcături, crime și sexualitate, duce cu gândul la nevoia de simplitate și normalitate la care aspiră omul contemporan.

Ce crezi că o face să fie unică pe Bahar, personajul căruia îi dai viață în serial?

Bahar este o tânără naivă, nepregătită să facă față unei lumi în care câștigă cel care minte și manipulează cel mai mult. Bahar este imaginea purității într-o lume meschină. Candoarea, onestitatea și sinceritatea ei m-au cucerit și recunosc că a fost o provocare să construiesc un personaj cu asemenea calități. Pe Bahar am construit-o episod cu episod și de fiecare dată am adăugat ceva la personalitatea ei. Dar, deși pare nepregătită pentru această lume „contrafăcută“, este o fire puternică, gata să se sacrifice pentru familia ei, să lupte cu greutățile. Este o victimă a uneltirilor și minciunilor, iar armele ei, sinceritatea și onestitatea, sunt desuete pentru sora ei, Efsun. Până la urmă, inocența învinge.

Vorbești cu pasiune despre acest personajul. Aveți ceva în comun?

Cred că da. Când eram adolescentă, aveam naivitatea personajului meu de-acum. Credeam că lumea este curată și oamenii au cele mai bune intenții doar pentru că eu gândeam curat și eram animată de cele mai sincere intenții. Cu timpul, am descoperit că trăiam într-o lume ideală, construită mental din educația pe care o primisem acasă. Maturizarea a însemnat spargerea acelui „perete“ de sticlă și trecerea în partea cealaltă, unde au apărut primele deziluzii, dezamăgiri, confruntări cu altă realitate.

În serial, Bahar și Ateș sunt prinși într-o poveste de dragoste. Cum reușiți să fiți atât de credibili pe micul ecran?

E vorba despre profesionalism. Fiți convinși că, dac-ar trebui să ne urâm și să ne dușmănim pe ecran, ne-am „urî“ așa cum ar cere scenariul. Munca de actor presupune lucrul cu stările noastre interioare pe toată durata facerii unui film. De multe ori, stările personajului diferă mult de ale tale, ca om în acel moment, și trebuie să lucrezi mult cu tine. Iar în cazul scenelor de iubire, pur și simplu trebuie să intri pe acea frecvență. Să fii un profesionist înseamnă să ceri tot ce e mai bun de la tine. Asta fac și eu.

Ce apreciezi la colegul tău de platouri, Keremcem?

L-am admirat dintotdeauna pe Keremcem ca artist, ca muzician. Îi știam piesele, îi cunoșteam evoluția profesională. Am vrut să învăț de la el în primul rând ca artist, apoi ca om. El este cu zece ani mai mare ca mine și această diferență de vârstă se traduce prin mai multă experiență, inclusiv în lucrul cu propriile emoții, în fața publicului. În viața de zi cu zi, este un om foarte echilibrat și bun. Îi apreciez aceste calități și consider că am mare noroc că suntem colegi și prieteni.

Cum e în culise? Ai o întâmplare deosebită de la filmări?

Da. Lucruri simple. Îmi amintesc că eram la filmări într-o zi de luni, iar eu mă simțeam așa de obosită și devitalizată chiar de la primele ore ale dimineții… I-am spus lui Keremcem așa, într-o doară, ce bun ar fi un suc de fructe proaspăt. În mai puțin de cinci minute, m-am trezit în fața mea cu o sticlă mare de suc de portocale. M-a impresionat gestul lui, care m-a motivat și energizat la fel de mult ca fresh-ul în sine.

Ce faci când nu filmezi?

Ascult muzică, mă uit la filme, merg la sală. Sau, în zilele când sunt liberă, gătesc ceva bun și îmi invit prietenii la masă.

Ce mâncăruri preferate ai?

Câteva legume în frigider sunt un pretext bun să intru în bucătărie și să mă apuc de gătit ceva rapid. Nu sunt „carnivoră“ defel, rareori mănânc carne. Îmi plac legumele sub orice formă: salate, gratinate, fierte la abur și presărate cu semințe crude. Clătitele cu înghețată sunt desertul meu preferat. Și nu îmi ia mult timp să le prepar: cumpăr înghețată, iar clătitele le fac eu.

Îți petreci mult timp în magazine?

Ca orice femeie, îmi caut hainele potrivite. Mi-aș dori câteodată să am mai mult timp pentru asta, dar mă descurc.

Ai fost vreodată în România?

Nu am vizitat țara voastră niciodată. Dar despre România știu că are sportivi valoroși, precum Nadia Comăneci și Gică Hagi. Mai știu că Munții Carpați sunt printre cei mai frumoși din Europa, prin peisajele unice pe care le oferă. Mi-ar plăcea să petrec câteva zile în România! Cine știe?! 

Citește și:

Tania Popa: Nu există nicio rețetă a fericirii

Cristina Herea: Trăiesc în fiecare zi îndrăgostită de viață

Oana Roman: Familia e pe primul loc

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.09/03.03.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns