Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Feli: Trebuie să existe un echilibru în toate

Feli: Trebuie să existe un echilibru în toate

Feli Donose este realmente o voce din noul val de artiști. A cochetat cu multe stiluri muzicale, căutând, inventând, descoperind, și s-a făcut remarcată în 2012, la Vocea României.

Încet, dar sigur, și-a găsit stilul și drumul în muzică. Acum își exersează nu doar vocea, ci și abilitățile de actriță, în show-ul „Te cunosc de undeva!“ de la Antena 1.

De fapt, ce visai să faci în adolescență?

Exact ceea ce fac acum: muzică! 

Când ai început să cânți? Ai făcut studii de canto?

Am început să cânt de micuță… Mai serios cam de pe la 15 ani, când mi-am înființat prima trupă, alături de care cântam live piese proprii. Nu am făcut canto până acum. Vocea mea este un dar de la Dumnezeu. Deși un pic cam târziu, abia acum, la aproape 30 de ani, iau primele mele lecții de canto.

Show-ul Te cunosc de undeva! te pune mereu în altă lumină. Ce e dificil în pregătirea emisiunii?

„Te cunosc de undeva!“ este o experiență minunată. O călătorie care mă fascinează total. Emoțiile sunt prezente la fiecare pas, de la antrenamente până la gală. Cred că aici găsesc eu dificilul. Este un dificil constructiv.

Cum e în culise? Ce nu se vede? Cum vă pregătiți momentele de dans , vestimentația?

În culise e multă veselie. E… prietenie. Pentru că „Te cunosc de undeva!“ are o echipă minunată.

În camera transformărilor, au loc deseori crize de râs, în timp ce vezi cum fetele de la make-up, care sunt extrem de talentate, te transformă exact în personajul pe care îl ai de interpretat. Îmi amintesc că în gala 3, când am fost Kenny Rogers și aveam o perucă grizonantă și barba la fel, nu am fost recunoscută de unii colegi, atât de bune sunt fetele de la make-up și hairstyle! După „transformarea la față“, mergi la costume, unde Liana Obancea are pregătite până în ultimul detaliu toate cele necesare pentru cele nouă transformări ale ediției. Fetele astea fac minuni! Legat de dans… Furnica, coregrafa de la „Te cunosc de undeva!“, mi-a dat curaj să am prima coregrafie din viața mea. Până aici, eu n-am dansat „pe bune“ niciodată. Așa că o să-mi amintesc de ea mereu cu drag.

Feli Donose, te știe lumea de la televizor. Notorietatea te face fericită?

Notorietatea însăși nu mă face fericită, dar mă bucur că, prin intermediul televizorului și al radioului, am șansa să împart cu oamenii poveștile pe care simt să le cânt.

Cine ești tu, Feli? Ce faci când nu cânți?

Dorm cât de mult pot, citesc fel și fel de articole pe net, uneori și colorez. Am ceva cărți de colorat. Numai ce am terminat „Fata babei și fata moșului“. Mă uit la „Saturday Night Live“ și le răspund prietenilor de pe pagina mea de Facebook… am o listă destul de lungă, drăguță și… simplă.

Îți place primăvara? Te îmbraci în culorile ei?

Îmi place, deși anotimpul meu preferat e toamna. De aici poți să deduci în ce culori mă îmbrac!

Ai vocația prieteniei? Organizezi întâlniri cu prietenii acasă?

Da. Prin prisma „jobului“ meu, inevitabil se creează tot felul de legături care se dezvoltă în relații frumoase de prietenie. Ca artist, nu ai cum să nu pui suflet în tot ceea ce întâmpini… Mereu le sun pe fetele mele să vină să doarmă la mine.

Faci sport?

Am cel mai tare trainer. Vi-l recomand cu tot dragul și cu toată încrederea pe Valentin Vasile. 

Te preocupă hăinuțele? Cum ți le alegi? Ce stil vestimentar preferi?

Stilul meu vestimentar preferat sunt hainele de casă, însă, cum nu pot să merg așa decât poate până la magazinul din colț, prietena mea Irina Voinea îmi face hăinuțe care îmi scot în evidență personalitatea și-mi dau încredere în mine, indiferent că sunt sau nu pe scenă. 

Citești, mergi la teatru sau îți ajunge netul?

Netul mi-e mai la îndemână, trebuie să recunosc. Pe net citesc cel mai mult. Însă, cum prind ocazia, merg și la teatru. Ultima dată am fost cu toți colegii din acest sezon „Te cunosc de undeva!“ să o susținem pe Paula Chirilă. 

Ai fost o școlăriță rebelă sau cuminte? Premiantă sau cu ceva corigențe?

Am fost o Feli „Gică Contra“. Încă mai sunt. Am avut și corigențe, trebuie să recunosc. Când ești fata din gașca de băieți, preiei obiceiuri de „băieți răi“. Că după aia vin pedepse din partea părinților, asta e deja altă poveste.

Vacanțele tale… ce alegi? Mergi în doi, cu familia sau cu grupul?

Vacanța nu e tocmai un cuvânt pe care să-l folosesc des, cel puțin deocamdată. Însă, dacă ar fi să aleg, ar fi una cu familia, una cu prietenii și una cu toți împreună. 

Ce te învață călătoriile?

Pe mine nu călătoriile mă învață, ci oamenii. Oamenii mă învață să cresc.

Ai permis de conducere? Ce fel de șoferiță ești?

Nu am permis și nici nu mă atrage șofatul. 

La gătit te pricepi? Ce gătești la micul dejun?

Mă pricep. Cel puțin, așa îmi spun prietenii. La micul dejun gătesc ce îmi scrie în meniu Valentin, antrenorul meu.

Ai cățel? Dar flori?

Am un motan pe nume Schumma.

Vecinii știu că ești Feli de la televizor?

Nu știu asta, dar știu sigur că sunt conștienți că, în blocul lor, undeva la parter, e nebuna care cântă o piesă pe repeat ore în șir. Mă refer la perioadele când compun acasă.

Ești cârcotașă din fire?

Sunt femeie. E în natura noastră să fim cârcotașe. Depinde de noi unde ne oprim. Trebuie să existe un echilibru în toate, nu?

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.19/12.05.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Leave a Reply