Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Florentina Opriș: Fericirea este în noi de când ne naștem

Florentina Opriș: Fericirea este în noi de când ne naștem

Florentina Opriș a fost dintotdeauna o femeie care s-a respectat și a știut să facă din stilul ei de viață o emisiune care are și longevitate, și fani.

Prezentatoarea emisiunii SPORT, DIETĂ & O VEDETĂ de la Kanal D își împărtășește secretele, la 47 de ani, fără a-și ascunde datele din buletin. Bravo, Florentina! Ești mai frumoasă pe zi ce trece!

Ești născută de Sânziene. Zi de vară, sărbătoare cu legături mitice. Cum te pregătești, în general, pentru sărbătorile noastre românești?

Sunt tare bucuroasă că m-am născut de ziua Sânzienelor, pentru că se spune că, în acea zi, multe puteri miraculoase se pun „în acțiune“, iar eu încerc de fiecare dată să îmi extrag energia pozitivă din astfel de zile. La fel e cu sărbătorile de iarnă – încerc să mă pregătesc în primul rând spiritual pentru a mă bucura de tot ce înseamnă aceste sărbători pentru noi.

Există o tradiție a înnoirii de Crăciun și de Anul Nou. Tu cum te înnoiești?

Trăim într-o lume materială și e firesc ca partea materială să conteze, dar depinde în ce proporție punem preț pe aceasta. Consider că lucrul cel mai important de Crăciun și Anul Nou e să punem accent pe trup, dar și pe suflet, pentru că, da, trupul este casa sufletului. Dar sufletul este cel mai important și trebuie să-i fie oferită liniște, iertare, speranță și să îl „înnoim“ cu energii constructive.

De curând, ai luat un premiu pentru longevitatea unei emisiuni de sport și sănătate. Orice femeie s-ar speria de asta. Tu cum ai primit acest trofeu?

Într-o lume în care televiziunea aduce doar distracție și mai puțin valoare, pe mine mă bucură că emisiunea mea are publicul ei și e tot mai numeros. Dacă acum câțiva ani se vorbea prea puțin despre viața sănătoasă, acum oamenii au devenit tot mai conștienți și preocupați de calitatea existenței lor.

Pledoaria ta pentru mișcare are rezultatele pe care le-ai așteptat?

De-a lungul anilor, am învățat foarte multe și din experiență, și din studiile pe care le-am făcut. Consider că trebuie să fii mereu într-o permanentă învățare despre tine, doar așa poți evolua fizic și spiritual! Menirea mea în viață este să pledez pentru un stil de viață sănătos, cu tot ce cuprinde el: mișcare, alimentație, stare de bine. Față de acum 15 ani, când am pornit pe acest drum, oamenii au devenit mult mai deschiși față de viața sănătoasă. Consider că, da, am rezultatele pe care le-am așteptat.

Un lucru foarte important pentru sănătatea copiilor este mișcarea. Te-ai gândit să faci ceva concret în sensul promovării sportului în școală?

În calitate de președinte al Asociației Pentru O Viață Sănătoasă, am demarat proiectul „Copii Sănătoși și Voioși“, implementat în multe orașe din țară: Reșița, Craiova, Vâlcea, Timișoara, București. Prin intermediul unor seminare în diferite școli generale, mi-am dorit să-i ajut pe copii să conștientizeze cât de importantă e practicarea unui stil de viață sănătos în prevenirea unor afecțiuni.

Ce sfaturi i-ai dat fiului tău? Face și el sport?

 Am ocolit aceste subiecte cu Loren, nevrând să fiu autoritară și să-l oblig să facă anumite lucruri doar fiindcă așa trebuie. Împreună cu tatăl lui, i-am prezentat încă de mic beneficiile unui stil de viață sănătos și am așteptat să vedem deciziile lui. La trei ani, știa deja să schieze, iar când a crescut, alegea drumeții în munți și excursii în natură, nu obiceiuri nocive.

De la Facultatea de Sport la antrenorat de fitness, cum a evoluat cariera ta?

Trecând prin toate experiențele mele, am înțeles un lucru sigur: că trebuie să vorbesc în fața oamenilor. Despre sănătate și obținerea ei prin diverse forme. Și nu m-am mulțumit cu câteva zeci de oameni la care ajungeau informațiile. Am vrut să am un canal mult mai vast de promovare a acestui mesaj. Așa am ales televiziunea. Știu că acesta este locul meu. Acum, Kanal D este a două mea casă și vă aștept să ne întâlnim în fiecare duminică, de la ora 11.30, la emisiunea SPORT, DIETĂ & O VEDETĂ.

Și acum despre secrete. Ai un aspect care, evident, trezește admirație și invidie. În afara unei diete proprii și a sportului, la ce trucuri de corectare ai apelat?

Prefer să iau în serios următoarele trei reguli:

 1. Organismul trebuie să aibă toate elementele nutritive și, cu cât alimentația este mai variată, cu atât este mai bine.

 2. Respectă cele trei mese zilnice.

 3. Renunță la produsele de patiserie și cofetărie – au prea multe grăsimi și îngrașă. Nu trebuie să le excluzi de tot, dar străduiește-te să le consumi cu moderație.

 Apoi, când am timp, aleg un masaj – acesta este, dacă vrei, un mic truc al meu. Masajele sunt foarte importante pentru întreținerea pielii. Este foarte important să faci și câteva tratamente corporale dacă vrei să ai o piele fermă și strălucitoare. Dacă nu le poți face, încearcă să mănânci foarte echilibrat și sănătos. Ai grijă ce mănânci! Ce ești în interior se vede pe exterior.

Porți tocuri deseori. Există o tehnică de a rezista mult pe 12-14 cm?

Fiind sportivă de performanță de când eram mică până la vreo 30 de ani, în majoritatea timpului purtam încălțăminte sportivă. Așa că acum „recuperez“. În cazul meu, tehnica este că îmi place să le port.

 Cum arată dulapul tău cu pantofi?

Dezordonat. Spun asta fiindcă mereu sunt în fugă – ba la o întâlnire, ba la o filmare – și nu am timp să îi pun în linie dreaptă.

Ești deseori prezentă la evenimente. Ce presupune o apariție pentru o vedetă TV?

Consider că o vedetă TV trebuie să fie un model de urmat pentru cei care o privesc și tocmai de aceea are o mare responsabilitate în fața publicului. Acest model ar trebui să aibă un set de valori bine definit și un mesaj clar de transmis.

Cum ești acasă la tine? De ce lucruri te înconjori?

În fiecare dimineață, ies în grădină și mă plimb desculță prin iarba rece, așa mă încarc cu energie pentru întreaga zi. Încerc să mă înconjor cu lucruri pline de semnificații. De exemplu, am un mic colț din casă unde sunt zeci de pietre de diverse forme și culori, fiecare provine dintr-un anumit loc, are o anumită poveste.

 Dacă ar trebui să scrii o carte despre fericire, cum ar suna primul pasaj?

Fericirea este în noi, de când ne naștem. Am atins maximul fericirii atunci când l-am cunoscut pe el. Apoi era să îmi pierd echilibrul când l-am pierdut și s-a transformat în steluță din cer. Dar așa am înțeles că fericirea este ceva ce noi concepem. În Tibet, am aflat că putem avea o relație de fericire cu tot ceea ce ne înconjoară: familia, natura, profesia – tot. Așa am descoperit că pot fi fericită în continuare cu el, în două planuri diferite.

Citește și:

Diana Bart: Am pornit de jos

Eugenia Șerban: Am încercat să trăiesc frumos

Ramona Bădescu: Singurătatea mea reprezintă libertatea mea

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.01/7.01.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Leave a Reply