Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Francesco si Patrizia Paglieri: Cei mai buni prieteni

Francesco si Patrizia Paglieri: Cei mai buni prieteni

Chef Patrizia și Francesco au construit o relație mamă-fiu așa cum puțini poate o au, iar fericirea le-o citești pe chip.

A crezut că va fi o simplă vizită în România, dar a rămas aici și, mai mult, a venit împreună cu fiul ei. Au o relație deschisă, construită în timp și bazată pe respect și încredere. Pentru fiecare din ei acasă înseamnă locul în care se află cei dragi lor, iar pasiunea pentru bucătărie și preparatele însoritei Italii îi unesc și o duc împreună mai departe.

De ce ai ales România, cum s-a schimbat viaţa ta odată cu venirea aici? Te-ai adaptat greu?

Patrizia: Am venit în România pentru că părinţii mei se mutaseră aici. Tata a venit primul, lucrând într-un cazinou. După vreo șase luni, am divorţat şi am venit şi eu din Italia. A fost o întâmplare, aici s-a nimerit a fi tata. Iniţial, am venit cu gândul să vizitez ţara o perioadă. Şi uite că am rămas aici.

Care a fost cel mai dificil moment pe care l-aţi întâmpinat?

Patrizia: Nu pot să spun că am avut un moment dificil. Sunt obişnuită să privesc mereu înainte, să las în urmă situaţiile dificile şi să fiu optimistă.

Francesco: Pentru mine limba a fost aspectul dificil. Eram copil, aveam 6-7 ani şi mi-a fost destul de greu să mă înţeleg cu colegii şi să mă integrez.

Cum aţi descrie relaţia dintre voi?

Patrizia: Avem o relaţie foarte deschisă, foarte independentă şi plină de momente şi lucruri pozitive. Francesco este o persoană foarte echilibrată şi nu am avut niciodată vreun motiv de îngrijorare.

Francesco: Patrizia mi-a dat mereu ocazia să am o relaţie deschisă cu ea. În comparație cu colegii mei, am o relaţie deschisă cu mama, vorbim mereu tot ceea ce ne trece prin cap, ce ne frământă sau ce gândim. Consider că este important să avem o relaţie deschisă cu părinţii, ei sunt cei mai buni prieteni.

Care a fost cel mai mare dezastru pe care Francesco l-a făcut în bucătărie?

Nu se poate vorbi despre dezastre în bucătărie. Nu au existat, un bucătar sau un chef este obişnuit să regleze situaţiile dificile, aşadar nu a fost cazul de aşa ceva.

Care este preparatul de suflet pe care ţi-l pregăteşte mama?

Toate preparatele mamei sunt delicioase. Însă cel mai bun este, cu siguranţă, tiramisu. Este un preparat pe care nu ai cum să-l refuzi. Cu siguranţă, este cel mai bun din ţară. Trebuie încercat!

Pasiunea pentru bucătărie s-a transmis din generaţie în generaţie. Cine a fost motorul?

Patrizia: Bunica a fost persoana de la care a pornit această pasiune a familiei. Nu trăia în acelaşi oraş cu noi şi, atunci când mergeam în vacanţă, ne făcea tot felul de mâncăruri tradiţionale. Părinţii mă lăsau în vacanţa de vară câte 2-3 luni la bunica, unde stăteam pe lângă ea în bucătărie. Găteam împreună, de la ravioli la deserturi, culegeam împreună din grădină legumele din care făceam sosurile şi mâncarea. Totul a pornit la vârsta de 7-8 ani.

Dacă ar fi să faceţi un top al preparatelor, care ar fi acestea şi cine le pregăteşte?

Patrizia: Peştele, lasagna, dovlecei umpluţi, calamaretti alla ligure (calamari la tigaie cu vin alb și busuioc). În cea mai mare măsură le pregătesc eu, Francesco mă ajută când are timp. În ultima perioadă, este foarte prins cu examenul de bacalaureat.

Aveţi timp şi pentru alte pasiuni?

Patrizia: Îmi place foarte mult să-mi petrec timpul liber la teatru. Pe lângă teatru, îmi plac shoppingul şi călătoriile. În toamna aceasta, voi lansa o carte la care am început deja să lucrez.

Fancesco: Polo mi-a ocupat o bună bucată din adolescenţă. Pot să spun că am dus această pasiune la performanţă. În general, cam tot ce ţine de sporturile acvatice reprezintă o pasiune pentru mine.

Ce înseamnă pentru voi acasă?

Patrizia: Din cauza serviciului, am petrecut mai mult timp la restaurant decât acasă. Pentru mine acasă este locul unde mă simt cel mai bine, alături de Francesco şi de cei dragi.

Francesco: Acasă este locul unde am crescut, locul unde mă deconectez de tot ce este în jur. Şi, cel mai important, locul unde mă simt bine alături de cei dragi.

Care este cea mai mare surpriză pe care v-aţi făcut-o unul altuia?

Patrizia: Pentru mine cele mai drăguţe surprize ale lui Francesco sunt cele din copilărie, când îmi picta diverse planşe. Acum, sunt toate înrămate şi, de fiecare dată când le văd, retrăiesc momente extrem de plăcute.

Francesco: Cea mai mare surpriză a fost reprezentată de momentul în care m-a anunţat că va face parte din juriul MasterChef. A fost un moment extrem de fericit pentru amândoi. La acesta se adaugă momentul în care am primit un cadou neaşteptat cu ocazia majoratului.

Eşti o mamă posesivă?

Nu, din contră. Relaţia noastră este foarte deschisă, am încredere deplină în el. Francesco are deja o vârstă la care poate decide ce este bine sau nu pentru el. Are libertatea necesară pentru un băiat de vârsta lui.

Care a fost cea mai frumoasă vacanţă petrecută împreună?

Toate vacanţele pe care le-am petrecut împreună au fost foarte frumoase. Fiecare are aspectele ei unice. Una dintre cele mai frumoase vacanţe a fost la Jesolo (lângă Veneţia), datorită amintirilor care ne leagă de zona respectivă.

Ce a moştenit Francesco de la tine?

Sunt sigură că a moştenit de la mine pasiunea pentru gătit şi pozitivismul. Era aproape imposibil să nu moştenească pasiunea pentru gătit, asta pentru că, încă de mic, Francesco ne vedea pe mine şi pe mama gătind.

Care este principala calitate pe care o apreciaţi la celălalt?

Patrizia: Cel mai mult apreciez sensibilitatea lui Francesco.

Francesco: Modul în care priveşte lucrurile şi viaţa, aspecte descrise cel mai bine de un cuvânt: optimismul. Acest lucru pentru mine este foarte important.

Ţi-ai imaginat momentul în care vei deveni soacră?

Nu, încă nu mi-am imaginat acel moment. Sunt sigură că va mai dura până să ajung în această postură.

Cine e mai panicos în bucătărie?

În bucătărie nu este timp pentru a intra în panică. În schimb, amândoi suntem perfecţionişti şi extrem de dornici să realizăm lucruri frumoase.

Cine găteşte acasă la voi?

Mama mea găteşte acasă, Francesco fiind în pregătiri pentru bacalaureat, iar eu fiind ocupată cu bucătăria restaurantului Fior di Latte.

De la ce porneşte o ceartă între voi?

Nu am avut niciodată o ceartă adevărată. Sunt discuţii constructive, nicidecum certuri sau discuţii în contradictoriu.

Francesco, te-ai gândit să participi la un concurs de gătit în afara graniţelor?

Momentan, nu. Nu am avut timpul necesar să mă perfecționez şi să particip. Este necesar să te pregăteşti pentru a intra într-o bucătărie profesionistă.

Ce aşteptări ai de la noul sezon MasterChef?

Îmi doresc să întâlnim concurenţi din ce în ce mai talentaţi, preparate surprinzătoare şi probe noi şi captivante. Sunt sigură că va creşte nivelul competiţiei şi, implicit,
şi cel al audienţelor.

Citește și: Burda Romania lanseaza “Pe tocuri in bucatarie” de Patrizia Paglieri – o altfel de carte de bucate

Chef Foa: bucatariile sunt o sursa de inspiratie

Cornelia Ghisoi: O zi din viata unei Lady…Chef

Articol preluat din ediția de iulie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Foto: Radu Vintilescu

Machiaj. Florina Mindu

Comments

comments

Lasă un răspuns