Esti aici
Femeia.ro > Vedete > George Mihaita: Sunt obligat sa duc mai departe Festivalul de Comedie!

George Mihaita: Sunt obligat sa duc mai departe Festivalul de Comedie!

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei RomâneștifestCO 2017 –  va aduce în București peste 50 de evenimente – spectacole de teatru, workshop-uri, concerte, spectacole lectură, spectacole de stradă, proiecții de filme, lansări de carte, expoziții și multe surprize – în perioada 27 mai – 4 iunie.

Biletele pentru spectacolele festCO, inclusiv pentru producțiile-eveniment invitate din două mari „puteri teatrale ale lumii”, China și SUA, pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau online pe www.comedie.ro și www.festCO.ro.

PROGRAMUL SPECTACOLELOR SI REPREZENTATIILE UNDE INTRAREA ESTE LIBERA LE GASESTI AICI

 

Directorul festivalului si directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita ne-a acordat in exclusivitate un scurt interviu.

– George Mihaita, directorul George Mihaita, promotorul George Mihaita, actorul George Mihaita…  in care rol va simtiti cel mai bine?

– Cele mai bine ma simt in rolul de actor, pentru ca am reactiile publicului imediat. In rolul de director incerc sa construiesc si eu alaturi de alti manageri din Bucuresti si din tara, sa punem umarul pentru piesa romaneasca si noi in special pentru comedia romaneasca, sa ne bucuram ca suntem la a 15-a editie a Festivalului de Comedie si ca au fost regizori importanti, de la Silviu Purcarete la Horatiu Malaiele si Dabija care au montat comedii romanesti clasice sau contemporane…

– Cat de incapatanat sa fii ca sa faci astazi ca sa vrei sa faci un festival al comediei romanesti si sa ajungi la a 15-a editie.

– (zambeste cu subinteles) Cand ajungi la 15-a editie nu mai trebuie sa fii incapatanat pentru ca esti obligat aproape. Esti obligat! Si daca reusesti sa convingi ca este bine ceea ce faci esti pur si simplu obligat sa duci mai departe acest festival al comediei romanesti.

– Ce v-a facut sa radeti, ce v-a facut sa plangeti in cei 15 ani…

– Am plans cand nu am avut bani pentru proiecte, dar a fost un fel de rasu’ plansu’ pentru ca chiar si atunci cand nu am avut finantare asa cum ne-am dorit, nu ne-am suparat, nu ne-am incrancenat si am incercat sa mergem mai departe. Am gasit solutii…. Daca un spectacol mai de departe nu am putut sa-l invitam, am trimis juriul acolo si chiar au fost oameni din acele spectacole care au castigat premii!

– Trei mari atribute care au iesit in fata in cei 15 ani de festival si care va fac sa fiti multumit?

– Iubirea. Pe primul plan este iubirea. Iubirea fata de actori, fata de colegi, fata de regizori, fata de dramaturgia romaneasca. Eu ca actor m-am simtit foarte bine in piesele romanesti si am avut succes in piesele romanesti si faptul ca noi initam concursuri de texte si ca multe dintre ele au devenit spectacole este exceptional. Apoi, indarjirea de a sustine comedia romaneasca si apoi, dar nu in cele din urma, ingrijorarea ca nu se monteaza atat de multe spectacole romanesti pe cat am vrea noi.

– Cele trei componente esentiale pe care spectatorul trebuie sa le caute in editia de anul acesta, o editie aniversara a Festivalului de Comedie.

– In primul rand calitate, apoi diversitate si, in final, hazul!

– Daca ar fi sa imbracati haina simplului spectator la cate spectacole ati merge anul acesta la Festivalul Comediei Romanesti?

– Cred ca as merge cel putin la patru. (se gandeste putin, dar nu foarte mult) Atata vreme cat ai un Székely Csaba, un Afrim, un Radu F. Alexandru, un Mircea Corlisteanu, un Gigi Caciuleanu, sunt tot atea promisiuni ca vei avea un spectacol de succes.

– Va multumesc si succes!

Interviu realizat de Susana Pletea

 

Comments

comments

Leave a Reply