Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ilinca Obădescu: Sunt ca un burete care absoarbe informații

Ilinca Obădescu: Sunt ca un burete care absoarbe informații

Pe Ilinca Obădescu o putem vedea prezentând știrile de prânz de la sfârșitul săptămânii și rubrica „Ce faci în weekend?“, difuzată în fiecare joi în cadrul Știrilor Kanal D.

Este pasionată de design vestimentar și chiar lucrează în prezent la o colecție de cămăși. Consideră că o carieră de succes se construiește pas ca pas. Până acum, ne-a dovedit-o.

În fiecare zi ne lovim de probleme. Vin și la tine?

Cine nu are probleme? Am zile bune și zile rele, ca orice om, dar încerc să rămân optimistă. Văd mereu partea pozitivă a întâmplărilor din viața mea, iar asta mă ajută enorm.

Ești jurnalist și transmiți evenimente importante pentru noi. Totuși, cât poate cuprinde o știre seacă din lumea reală?

Aș putea spune că noi, la Știrile Kanal D, transmitem știrea din spatele știrii, dincolo de evenimente punctuale. Suntem mereu alături de oameni, în beneficiul lor, aflăm poveștile încărcate de sentimente și câteodată izbitor de emoționante din spatele unor cifre, al datelor seci.

Ce calități ți-a dezvoltat jurnalismul de teren?

Nu aș fi devenit prezentatoare fără să fi fost mai întâi reporter. Pe teren, ești pus în situații-limită în care trebuie să acționezi rapid. Acolo este mereu un amestec de emoție cu adrenalină, curiozitate și stăpânire de sine. Cred că jurnalismul de teren m-a maturizat.

Presa manipulează. Crezi că în asta constă forța sa?

Cred că forța presei constă în puterea ei de a schimba lucrurile în bine, de a informa corect, de a semnala abuzuri de orice fel, de a trage semnalul de alarmă atunci când este cazul. Dacă manipulează, atunci nu mai e presă, ci doar un instrument în mâinile unor indivizi care au anumite interese.

Nu ți-ai dorit niciodată să moderezi un show?

Sunt conștientă că sunt încă în formare, că vin ani în care trebuie să muncesc, să mă implic, să cresc, să-mi folosesc mintea, dar și inima. În acest moment, sunt ca un burete care absoarbe informații, stări, învăț foarte mult de la colegii pe care îi admir. Îmi place mult ce fac la Știri, nu mi-am pus încă problema prezentării unui show, dar nu se știe niciodată ce-ți rezervă viitorul.

Citești presă? Vorbesc de cea scrisă.

Da. Este plăcerea mea de dimineață. Îmi place să-mi pornesc „bateriile“ alături de aroma de cafea și ziare. Ador mirosul de tipar proaspăt. Îmi pare rău că, încet-încet, printul dispare din lumea noastră.

Ce faci dimineața, imediat ce te trezești?

Mă trezesc întotdeauna cu două ore înainte de a pleca de acasă. Nu-mi place să mă grăbesc de dimineață. E momentul din zi preferat. Îmi beau cafeaua, mă pun la curent cu cele mai importante evenimente ale zilei și îmi planific ziua.

Ai crescut în București. Ai locuri preferate?

Bucureștiul, în percepția mea, nu este un oraș gri. E plin de oaze de lumină și de liniște. Desigur, printre locurile preferate le pot enumera pe cele care mi-au adus fericire în copilărie: parcul Herăstrău, Ateneul, Grădina Zoologică. Orașul e plin de peisaje superbe. Gândiți-vă doar la o plimbare pe Kiseleff în primele zile de primăvară sau la o ieșire în doi pe lacul Cișmigiu.

Dar locuri unde faci sport?

Să fac sport în aer liber este o adevărată plăcere. Din păcate, în sezonul rece merg doar la sală, am grijă să nu răcesc. Abia aștept să vină primăvara ca alerg în parcul Floreasca sau în pădurea Băneasa.

Ești o șoferiță bună? Te recunoaște lumea în trafic?

Conduc preventiv, niciodată agresiv. Până acum, nu m-a oprit nimeni în trafic să-mi spună că mă cunoaște de la TV.

Cât de importantă este familia pentru tine?

Foarte importantă. La un moment dat, am avut posibilitatea de a pleca din țară pentru un job foarte bun, dar am rămas acasă de dragul familiei. Nu cred că aș face față dorului. Am nevoie de ei, așa cum cred că și ei au nevoie de mine. E adevărat că iubirea anulează spațiul și timpul, dar eu îmi doresc să-i văd și să mă bucur de ei de aproape.

Deși apari la televizor, îți trăiești viața discret. Ce citești, ce muzică asculți? Mergi la teatru sau la Ateneu?

Sunt în perioada în care citesc multe cărți romantice, văd zilnic câte nenorociri se întâmplă în lumea asta și am nevoie de povești frumoase. Sunt fan Coldplay (trupă rock britanică) și am învățat să cânt la pian câteva melodii din repertoriul lor. Cărțile, muzica, teatrul și opera îmi aduc o parte din liniștea de care am nevoie.

Cum îți petreci timpul liber, acasă ori în călătorii?

Pentru că ador să merg în locuri noi, călătoresc cât de mult pot. Dar, cum timpul meu liber este limitat, mă bucur și de jumătăți de zi în care stau liniștită în familie.

Televiziunea te obligă la un anumit stil. Ești preocupată de haine și accesorii?

Televiziunea mi-a schimbat mult stilul vestimentar. Am renunțat la culorile terne și mă îmbrac în combinații mult mai îndrăznețe. În liceu, am făcut cursuri de design vestimentar și acum lucrez la o colecție de cămăși pe sufletul meu.

Dintre toate persoanele pe care le-ai cunoscut, care te-a uimit? Ai avut mentori, modele?

În urmă cu un an, am cunoscut-o pe doamna Zina Dumitrescu. Blândețea ochilor, modul în care i se înroșeau obrajii când atingeam anumite subiecte și vocea încărcată de emoție m-au făcut să înțeleg de ce toți apropiații îi spun mama Zina.

Meseria se fură?

Evident că se fură! Și se consolidează cu multă muncă.

Cât petreci în fața oglinzii?

Viața în fața reflectoarelor te obligă să petreci timp în fața oglinzii și să ai un make-up corespunzător. E aproape o chestiune tehnică – așa cum există luminile de studio, la fel trebuie să fie machiajul, hair-stylingul, ținuta potrivită pentru pupitru sau diverse evenimente. Dar, în viața privată, nu aloc prea mult timp oglinzii. Ador naturalețea. Iar în ce privește tenul, am câteva ritualuri de exfoliere și hidratare de care mă țin cu strictețe.

Mai visezi?

Când un om se oprește din visat, o parte din el moare. Visez în culori! Am aspirații.

Viața ta este…

… o călătorie frumoasă!

Citește și:

Anca Dumitrescu: Sinceritatea este temelia unei relații

Tara: Muzica unește oameni

Raluca Guslicov: Divertismentul este lumea mea

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/11.02.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Leave a Reply