Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Interviu cu Ioana si Zoli Tóth: Disciplina cu zambetul pe buze

Interviu cu Ioana si Zoli Tóth: Disciplina cu zambetul pe buze

Cum v-au schimbat viaţa Timea şi Patricia?

Ioana: Eu sunt mai organizată de când cu cele mici, am atenţie distributivă. Mi-am dat seama cât m-am schimbat când m-am surprins că, atunci când merg prin magazine, sunt mai atrasă de raioanele de obiecte pentru casă şi pentru copii. De multe ori, uit să mai merg în magazinele cu haine pentru femei. Dacă înainte eram pe primul loc în viaţa mea, acum sunt pe locul patru.

Zoli: Pe mine, fetele m-au făcut mai responsabil, mai precaut când iau decizii, dar şi mai cărunt! (Râde) Dorm mult mai puţin şi mă văd cu prietenii mult-mult mai rar. Dar fericirea pe care mi-o oferă duminică dimineaţa, când ne jucăm împreună în pat, este de neegalat.

Ce personalitate au puştoaicele voastre? Întorc casa pe dos sau dimpotrivă?

Zoli: Amândouă sunt drăguţe şi deştepte foc! Timea, cea mare, are înclinaţii spre ştiinţele umaniste. Poate să-ţi cânte şi să-ţi recite poezii două ore fără să se repete. Spune poveşti, pictează şi merge la balet. Îşi face şi rugăciunea – înainte şi după fiecare masă. Deocamdată, Patricia nu ne-a convins decât că poate să mănânce tot din casă, inclusiv detergent! La câtă energie are, probabil o vom da la karate.

Ioana, cum te împaci cu programul lui Zoli?

Zoli munceşte foarte mult pentru proiectele sale. Când m-am căsătorit cu el, am ştiut că este o persoană dinamică şi care încearcă să schimbe lucrurile în bine. Cu toate acestea, îşi face timp şi pentru familie. O duce pe Timea la balet, se plimbă în parc cu fetele, le face băiţă în fiecare seară şi câte şi mai câte!

Când şi unde s-a petrecut cea mai frumoasă amintire?

Ioana: Luna de miere petrecută în America şi câteva momente de pe malul lacului Tarniţa de lângă Cluj-Napoca, în iarbă, doar noi doi şi natura. Dar şi biletul la concertul lui Robbie Williams de astă-vară, de la Viena. 

Zoli, primăvara asta, eşti ocupat.

Într-adevăr, sunt activ şi implicat social. Atât în proiectele de mediu, cât şi în cele de educaţie şi culturale. De curând, am fost numit ambasador al Fundaţiei Nelson Mandela în România, pentru proiectul 46664 Bangles, împreună cu Andreea Marin, Raed Arafat, Laura Coroianu, Adina Buzatu şi Morten Reimers Orskov. Apoi, pregătesc, alături de compania mea, o gală de premiere a artiştilor şi profesioniştilor din showbizul autohton. On Air Music Awards se va desfăşura la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe 15 aprilie. Şi să nu uit: lucrăm din greu la cel mai de succes turneu de promovare a obiectivelor istorice din România, Pro Istoria Fest, care are potenţial să devină unul internaţional şi să ajungă să includă cel puţin opt cetăţi istorice de la noi. Şi nu, n-am spus adio muzicii. Sper ca anul acesta să lansez un nou proiect muzical.

În luna martie, femeile sunt răsfăţate. Ce cadouri obişnuieşti să le faci fetelor tale? 

 

Nu mă dau în vânt după mărţişoare. De fapt, nu-mi plac deloc. Cred că e o pierdere de timp fantastică, iar aprecierea faţă de femeile de lângă noi ne-o putem manifesta în fiecare zi, nu e nevoie de o ocazie specială.

Au trecut cinci ani de când s-au cunoscut, timp în care n-au stat degeaba. Familia s-a mărit cu două puştoaice frumoase şi isteţe: Timea, de patru ani, şi Patricia, de doi. Bunicii sunt hăt departe, în Ardeal, aşa că cei doi părinţi s-au descurcat cum au putut cu creşterea micuţelor. Amândouă sunt la grădiniţă, iar seara, de două ori pe săptămână, e musai să vină bona. Atunci, cei doi soţi ies în oraş. E oaza lor de linişte autoimpusă, ritualul lor constant de regăsire.

V-aţi cunoscut în circumstanţe nu tocmai paşnice…

Zoli: Era în toamna lui 2007, la unul dintre concertele SISTEM. Ioana era coordonatorul evenimentului, iar eu, „vedeta“. Condiţiile oferite de primăria organizatoare erau groaznice: hotelul nu avea apă caldă, stăteam la etajul opt şi nu mergea liftul, camera – jalnică. M-am înfuriat, am făcut puţin scandal şi aşa am atras atenţia celor din jur, printre care şi Ioana.

Iar la un an de la acest incident, Ioana era deja cerută în căsătorie!

Ioana: Era în 2008, la Timişoara, sărbătoream Crăciunul. Zoli tot insista să ieşim la plimbare, dar îmi era frig şi nu prea aveam chef. Până la urmă, m-am lăsat convinsă. Am mers în Piaţa Unirii şi, în faţa Domului Catolic, m-a luat de mâini şi mi-a spus că e un loc plin de energii pozitive, că mă iubeşte enorm şi că vrea să mă iubească cel puţin la fel de mult pentru tot restul vieţii. Apoi, a scos inelul. Am rămas şocată, nu mă aşteptam la aşa ceva!

Cum aţi petrecut la nuntă?

Zoli: Timea urma să se nască în iulie, aşa că am făcut repede cununia civilă, în aprilie. Pentru că Ioana avea o burtă cât Casa Scânteii (către Ioana: Sper să mă ierţi că am spus asta!), am hotărât să nu avem „huse“ albe pe noi. Aşa că ne-am îmbrăcat în jeanşi. Bineînţeles, la nuntă, în biserică, şase luni mai târziu, am fost dichisiţi la patru ace.

Ioana: Cheful de după cununie l-am făcut la un local unde aveau şi meniuri pentru vegetarieni. Dar asta nu înseamnă că toată lumea a „păscut“ la noi la nuntă.

 

Comments

comments

Leave a Reply