Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Monica Dascălu: Lumea e în fiecare dintre noi

Monica Dascălu: Lumea e în fiecare dintre noi

Se pare că există și femei frumoase care fac carieră fără a miza doar pe acest atu. Monica este una dintre ele.

Monica Dascălu este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri și lucrează în televiziune de la 19 ani. O vedem zilnic la pupitrul de știri Pro TV, iar uneori și pe stradă sau la cumpărături. E uimitor că nu are nimic ostentativ și nici nu face mare caz de frumusețea ei.

Cum se vede femeia de azi de la pupitrul de știri?

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când apar aproape zilnic în fața telespectatorilor prin intermediul știrilor prezentate. În acești ani, am observat faptul că femeia modernă este diferită de femeia din trecut, prin poziția ei activă, atunci când este vorba de propria persoană. Femeia de azi investește o bună parte din energie în îmbunătățirea poziției ei în societate, este preocupată de aspectul fizic, de cel emoțional și de libertatea de a alege.

Crezi că e o lume care dezvoltă sau limitează personalitatea femeii?

Cred că „lumea“ este în fiecare dintre noi, iar modul în care alegem să ne raportăm la societate este unul personal. Societatea ne oferă niște cadre, însă alegerea ține de cum ne dorim să fim și, până la urmă, cum putem să fim într-un moment dat. Ne dezvoltăm atunci când ne depășim în primul rând propriile limite și apoi limitele societății. Nu ne pierdem în fiecare zi câte ceva din feminitate – la birou, în trafic, la mall. Consider că feminitatea este reprezentată, în esență, de energia feminină ce emană din modul în care o femeie se poate simți bine în pielea ei, indiferent de locul unde se află. Mereu pierdem ceva și câștigăm ceva care ne ajută să ne conectăm la energia proprie.

Discreția ta mă face să te întreb: ce mai faci, Monica?

Sunt o femeie absolut normală, cu preocupări diverse – de la poezie la muzică, sport, călătorii și dezvoltare personală. Încerc să mă regăsesc în tot ce aleg să fac.

Cum te-ai făcut știristă când puteai să alegi domenii mai facile?

Niciodată nu mi-am pus această problemă. Am crezut în munca mea de la 19 ani, în potențialul ei și, ca urmare, am investit tot efortul meu, astfel încât la finalul zilei să am satisfacții pe măsură. Alegerea a fost în acord cu potențialul pe care simțeam că pot să-l cresc prin această muncă.

O zi din viață ta arată…

Ca fiecare om, am zile foarte bune și zile mai puțin bune, zilele mai lejere, în care ajung să mă relaxez, să fac sport, și zile în care nu îmi ajunge timpul. Jurnalul Știrilor Pro TV de la ora 17 este un reper constant al vieții mele profesionale și mă raportez cu  atenție și profesionalism la el.

Frumusețea e greu de întreținut?

Este o întrebare interesantă, consider că frumusețea fizică este un dar de la părinți pe care îl primim la naștere, la fel ca toate celelalte daruri ce țin de potențialul nostru interior. În funcție de cum avem grijă de aceste daruri, cum le creștem și cum le prețuim, vom culege și roadele. Este la fel ca la plante: dintr-o sămânță poate crește o plantă sănătoasă și adaptată mediului doar dacă întâlnește condițiile de care are nevoie să se dezvolte.

La o plimbare prin București, ce locuri alegi?

Locul meu preferat, în care evadez de fiecare dată atunci când vreau să stau în liniște, este Domeniul Știrbei de lângă București, cu palatul, cu pomii de acolo, cu podul și cu lebedele de pe lac.

Câte ore pe zi muncești și ce faci apoi cu timpul tău?

Sunt zile în care muncesc de la prânz până seara, sunt zile în care mă trezesc la 4 dimineața pentru jurnalul matinal de la ora 7; sunt zile pline cu evenimente și sunt zile mai lejere, însă niciodată nu m-am raportat la munca mea prin prisma orelor muncite, ci încerc de fiecare dată să dau o valoare bună și corectă efortului depus. Acesta este o bună parte din timpul meu.

Mai cumperi o carte, un obiect decorativ? Îți plac obiectele vechi? Dar poveștile lor?

Îmi atrag atenția obiectele care spun povestea unică a celui care le-a creat, fiindcă mă introduc într-un univers nou, cu alte trăiri, necunoscute și cu alte imagini.

Cum sunt vacanțele tale și ce destinații alegi?

Vacanțele mele preferate sunt în Ardeal, în satele românești, unde oamenii îmi sunt cunoscuți, obiceiurile îmi sunt dragi și găsesc mâncarea preferată.

Cu ce vii acasă din călătoriile tale?

Din călătorii aduc cu mine amintiri, imagini, arome, senzații și ferestre deschise spre alte lumi.

Cum e viața ta de familie?

Fac parte dintr-o familie în care iubirea, atenția și grija au fost cultivate cu multă dăruire de mama mea.

Mai visezi la liniștea și la starea de libertate de acasă, din casa bunicilor, a părinților?

Port cu mine în suflet liniștea și libertatea de acasă, din locurile copilăriei și le accesez atunci când am o bucurie sau o tristețe și ele îmi sunt izvor de energie.

De ce ți-e dor?

Mi-e dor de cei dragi, îmi este dor de mine. Uneori, când mă pierd în propriile limite, mi-e dor de bunicii plecați, mi-e dor să visez fără limite și mi-e dor de copilărie.

Mănânci și lucruri interzise? Gen ciocolată, pizza…

Cireșele sunt ciocolata mea 🙂 Mănânc în general cam tot ce îmi cere organismul, fără să exagerez.

La ce nu poți rezista în fața unei vitrine?

La cărți și la cireșe. 🙂

Folosești același parfum sau mai experimentezi?

Folosesc același parfum de câțiva ani.

Care este piesa ta vestimentară preferată?

Rochia clasică.

Cele mai frumoase imagini le-am luat cu mine din… 

… copilărie și din experiențele care mi-au atins sufletul. Sunt imagini, sunete, senzații sau percepții care au legătură cu oamenii dragi. Sunt acele momente trăite pe care nu le uiți niciodată, fiindcă te transformă în ceva mai bun, mai autentic.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr33/18.08.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Pro TV

Comments

comments

Leave a Reply