Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Neti Sandu: Eu sunt mai rock de felul meu!

Neti Sandu: Eu sunt mai rock de felul meu!

Este unul dintre primii astrologi tv, iar mie îmi face plăcere să vă reamintesc că o puteți vedea cu  rubrica de horoscop la matinalul de pe PRO TV, dar și la ”Zodiacul de acasă” de pe Acasă TV .

Pe Neti Sandu am cunoscut-o la Costinești. Ori juca volei, ori era spectator la competiții, ori mergea mult pe jos. Nu e altfel decât o știm de la tv. Nu disimulează, nu are nimic fals sau căutat. Are același fel blând și cald de a se purta cu oamenii și o bucurie copilărească de a privi răsăritul soarelui la mare. Merge întotdeauna în vacanțe împreună cu familia.

  

Ai știut dintotdeauna  să cauți răspunsuri “în stele”?

Nu am știut, de aceea am învățat ca să aflu răspunsurile. Mă orientez mult mai bine pe hărți, pe cer, însă, mai am de navigat. 

Cum ai schimbat totul în viața ta, optând pentru media?

Media m-a ales pe mine pentru că se aflase că știu să fac astrograme, astfel m-au luat și mi-au făcut o rubrică în cadrul emisiunii de matinal. Apoi, toate au venit de la sine.

Atunci când faci o analiză cotidiană a horoscopului, nu ți-e greu să te oprești la săgetător (e zodia ta)?

Nu, dar e adevărat că am unele zodii cu care empatizez mai mult și unele cu care empatizez mai puțin. Dacă în astrograma de bază am o planetă într-o zodie, îl simt mai bine pe nativul respectiv, dacă nu îl am, trebuie să mă gândesc în amănunt. 

Lucrând în domeniul predicțiilor care au devenit obsedante pentru lumea de azi, ești tentată să cauți rezolvări pentru tine sau pentru cei din familia ta?

Normal că încerc să îmi explic și să văd cam cum arată în continuare un traseu, dar îmi și explic după ce s-a întâmplat de ce a fost așa și nu altfel. De obicei, le ofer o variantă astrologică pe care ei o pot fructifica și dacă au ratat-o, o caut pe următoarea pe care să se concentreze.

Se vorbește mult în ultima vreme despre Karma, plăți karmice. De fapt ce e această karma pe care se spune că trebuie să o trăim fie că alegem să facem asta, fie că nu?

Karma ar fi faptul că noi am mai venit pe Pământ, e un program anume și dacă nu ne-am achitat onorabil, mai avem câte o restanță pe aici. Practic suntem ca la reexaminare. O dată atinse și obiectivele astea, trecem la alt nivel. Există și o karmă familială și trebuie să ne îndeplinim niște datorii legate de familie pe care cei de dinainte nu au putut sau nu intră în obligația lor de a ispăși datoria transgenerațională. 

Crezi că este ceea ce cheamă destin?

Da, cred că asta e. Practic avem voie orice, dar până nu ne achităm de obligații nu putem merge mai departe.

Legătură noastră cu stelele este gestionată matematic sau mai e loc de interpretări?

Eu zic că e astrofizică și matematică. E un amestec. 

Între discreție și mister, aș spune că media te clasează în lumea doamnelor despre care nu au ce scrie în tabloide. Care este prețul notorietății?

E un consum, e o uzură și un grad destul de mare de expunere. Sunt momente în care ai vrea să fii invizibil, dar nu e chiar atât de deranjant. Nu am cu ce să îi mai surprind. 

Cum reacționezi atunci când lumea te oprește pe stradă și îți cere consultanță?

Lumea mă oprește peste tot, nu contează dacă sunt singură sau cu mai multe persoane. De obicei, răspund și încerc să le ofer o soluție la problemele pe care le au. 

Ai mulți prieteni?  Ți-i alegi făcând calcule astrologice?

Nu am mulți, dar am prieteni de-o viață. Nu mă interesează ce zodie e omul, sunt curioasă să văd dacă descopăr singură și abia apoi întreb. Compatibilitatea se face pe alte coordonate, dincolo de zodie și tocmai asta mă interesează: să descopăr intuitiv fără să mă folosesc de zodie. 

Cum sunt vacanțele tale, la mare, cu familia?

Sunt frumoase pentru că ei sunt tineri și știu să se joace, fac sport, mă mobilizează și pe mine, îmi fac galerie, nu îi fac de râs pentru că reușesc să fac față provocărilor lor. 

Timpul tău, doar al tău, cum ți-l manageriezi?

Mă uit la diverse documentare, mă plimb, mă întâlnesc cu prietenii, mă uit la filme.

Mai mergi la Ateneu, într-o expoziție, într-o librărie?

Îmi place să merg la expozitii și la librării, la târguri de carte, însă eu sunt mai rock de felul meu. 

Dar la meciuri?

Mă duc la toate meciurile nepoților, însă nu reușesc să ajung chiar la toate pentru că sunt mulți! Vreau să fiu aproape de fiecare. 

Mai mergi și la mall?

Da, cum să nu! Chiar îmi place: mâncăm, dăm o tură, ne probăm, schimbăm impresii, după care ne întoarcem, bem cafeaua, avem ce face. Stăm cu orele prin mall cu nepoții. 

Cum îți alegi hainele? Și ce stil preferi?

Îmi plac cele sport-elegante. La mine contează culoarea și imprimeul. Trebuie să fie o culoare tare, bine definită, iar imprimeul trebuie să aibă ceva flori sau să îmi dea o stare, să semene cu natura, să mă transporte acolo. 

Probezi multe haine până alegi ceva?

Da, probez multe pentru că trebuie să mi se potrivească. La capitoulul imprimeuri, îmi mai plac și motivele orientale pe lângă cele florale. 

Să vorbim despre femeia care lucrează în media și trebuie să arate întotdeauna ca scoasă din cutie. Ce faci tu să arăți frumoasă și senină?

Aleg lucruri simple, mă îmbrac cu ceva care să îmi dea o stare bună, nu mă fardez pentru că mă simt mai bine așa și din naștere sunt pedantă. Am grijă la regimul alimentar, încerc să fiu mai echilibrată. Încerc să regelez dinăuntru cum arăt pe dinafară. 

Tu ridici tonul vreodată? Ai un calm și o liniște care potolesc și valurile marii…

Mai fac și eu gălăgie. Dacă mă deranjează ceva, protestez. 

Apropos, cum ești în trafic?

Nu conduc. 

Ești matinală? Cum arată o dimineață de-a ta?

Mă trezesc la 3:30, fac duș, îmi fac cafeaua, o beau, mă pregătesc de plecare, ajung în redacție și după aceea merg la machiaj și la garderobă. La 10:30 mă duc acasă, mănânc, încerc să dorm și apoi mă apuc de scris. 

Gătești? 

Nu. Am gătit. 

Te abții de la ciocolată?

Nu, prefer să renunț la alte lucruri în favoarea ciocolatei. Dar, am perioade și perioade. 

Dar de la gentuțe și pantofi?

Încă nu mă abțin. Eu nu îmi iau numai mie, iau și pentru familie. 

Pentru Neti viață este…

un test continuu, o provocare. Sunt momente foarte frumoase și momente foarte grele. Parcă sunt la școală și la examen, uneori și în tabără, mai iau și premii, mai am și câte o restanță, așa mi se pare mie această viață. Tot timpul trebuie să ai grijă și tot timpul ai de învățat. 

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr28/14.07.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: PRO TV

Comments

comments

Leave a Reply