Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Nicoleta Nucă: Mi-am dorit să fac muzică din copilărie

Nicoleta Nucă: Mi-am dorit să fac muzică din copilărie

Nicoleta Nucă s-a născut la Chișinău, a crescut în Milano și a făcut primul pas spre succes la București, unde a participat la X Factor, în echipa lui Ștefan Bănică.

„Nu sunt“ este hitul, realizat împreună cu Inna și Antonia, care a făcut-o cunoscută. Pasul următor e participarea la show-ul „Te cunosc de undeva“, de la Antena 1. Debut promițător. Așteptăm urmarea!

Cariera a devenit obsesia tuturor. Ai visat din copilărie să faci carieră în muzică? 

E adevărat că pentru mulți dintre noi cariera a devenit o obsesie, dar cred că e important ca la baza acesteia să existe dragostea sau compatibilitatea cu un anumit domeniu. Eu mi-am dorit să fac muzică din copilărie, de la o vârstă destul de mică, dar am fost mereu conștientă că este o cale foarte grea și că, pentru a realiza ce mi-am propus, e nevoie de foarte multă muncă făcută conștiincios, de dragoste și dedicație.

Cum îți împarți timpul între familia de la Chișinău și cariera care se dezvoltă la București?

Din fericire, mama este alături de mine la București, iar pe tata îl vizitez la Chișinău ori de câte ori am ocazia. Cred că mă descurc destul de bine.

Ce cunoștințe utile pentru carieră ți-a oferit școala? Dar pentru viață?

Trebuie să recunosc că de mică nu prea am iubit școala. Dar am avut norocul să-mi descopăr latura artistică destul de devreme și am înțeles repede că în școală nu voi primi prea multe informații care să mă ajute în acest sens. Cu toate astea, am fost mereu printre primii elevi la învățătură. Se știe că noi, fetele, suntem mai conștiincioase când vine vorba de studiu.

Ai fost ținta tabloidelor? Cum te-ai adaptat acestui mod notorietate?

Sigur că am fost și eu luată în vizor de tabloide. Nu cred că scapă vreun artist. Însă încerc pe cât posibil să-mi păstrez viața personală cât mai departe de ochii presei, deoarece îmi doresc ca oamenii să cunoască și să aprecieze artista, nu femeia sau omul Nicoleta Nucă.

Care sunt șansele unei fete talentate să devină vedetă?

Din păcate, șansele sunt destul de mici, atât în România, cât și la nivel mondial. Cred că avem destule exemple de oameni extrem de talentați în jurul nostru, dar care întâmpină obstacole mari ca să devină cunoscuți. Mai cred că perseverența și capacitatea de a visa ajută multă lume.


Crezi că ai avut un pic de noroc?

Cred și nu cred… În mare măsură, norocul ți-l faci prin muncă și prin felul în care gândești, întrucât ce gândești transmiți în univers și, la un moment dat, atragi. Mulți numesc „noroc“ acest proces.

Privită din afară, viața ta pare foarte roz. Ai reușit destul de repede să te faci cunoscută.

Viața mea e în multe culori, nu doar roz. Și, pentru că probabil mulți oameni mă percep cumva ca pe un artist răsărit peste noapte de undeva, vreau să se știe că în spate este mai mult de atât. Sunt foarte mulți ani pe care i-am petrecut în Italia și Moldova studiind muzica, făcând încercări peste încercări. Am participat la foarte multe concursuri pe care le-am câștigat, dar fără ecou. Însă acum „norocul“ a apărut și e bine, dar ușor nu este, mai ales când ești perfecționist.

Care sunt principalele valori pe care te bazezi în viață?

Onestitate, integritate, respect.

Ai avut modele de viață? Cine te-a influențat și sprijinit din familie?

Admir mulți oameni și artiști, însă nu pot spune că am un model. Nu-mi doresc să fiu ca altcineva, vreau să rămân eu însămi, să fiu unică și să-mi dezvolt un stil propriu. Mama este persoana care mi-a fost și îmi este alături necondiționat, lucru pentru care îi voi fi recunoscătoare toată viața!

Ce valoare are tradiția în familia ta? 

Păstrăm tradițiile importante, însă ne considerăm mai degrabă o familie modernă decât una tradiționalistă.

La ce proiecte noi lucrezi?

Acum lucrez în studio la primul meu EP, unde, pe lângă piesele deja cunoscute, vor fi altele noi, nemaiauzite. Pe lângă asta, filmez intens pentru proiectul „Te cunosc de undeva!“ și sunt foarte încântată de asta.

Ce înseamnă pentru cariera ta show-ul „Te cunosc de undeva“?

„Te cunosc de undeva!“ înseamnă o provocare excelentă, care mă motivează să ofer tot ce-i mai bun pe plan artistic, dar și o experiență nouă, alături de foarte mulți profesioniști și oameni deosebiți.

Ești romantică? Crezi în dragoste la prima vedere?

Romantică? Nu, dar am văzut asta la alți oameni și cred că e ceva frumos. Sunt realistă, cred că dragostea se construiește, deci nu prea are cum să apară la prima vedere.

Știi să gătești?

Doar mâncărurile care îmi plac. Prefer să mănânc decât să gătesc.

Când ai timp numai pentru tine?

Când dorm.

Ai un stilist pe care îl consulți?

Cumva sunt nevoită, pentru că ideile mele sunt adesea considerate prea îndrăznețe.

Citește și:

Anca Dumitrescu: Sinceritatea este temelia unei relații

Tara: Muzica unește oameni

Liviu Teodorescu: Muzica se îmbină așa bine cu iubirea!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.07/18.02.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Leave a Reply