Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Petru Păun: Armonia, pentru a exista, are nevoie de opusul său

Petru Păun: Armonia, pentru a exista, are nevoie de opusul său

Evoluția în carieră a lui Petru Păun demonstrează că încrederea și curajul, dublate de muncă și seriozitate, te pot ajuta să faci din visuri realitate. După un casting, Petru Păun a obținut rolul lui Alex Iova din serialul Fructul oprit de la Antena 1, producție realizată de Ruxandra Ion.

Obișnuit cu scena întrucât a făcut modelling, Petru are studii de jurnalism și este de profesie health coach (datorită pasiunii sale pentru sport și nutriție). Personajul său din serialul Fructul oprit face sport, este aparent genul cuceritor pe care viața îl face să meargă din compromis în compromis. Are însă un echilibru pe care i-l dă iubirea.

Viața lui Petru Păun seamănă cu visul american al oricărui tânăr: acela de a deveni star.

Știi semnificația numelui tău, Petru?
Da, o cunosc. Înseamnă „piatră“, făcând aluzie la piatra de temelie a Creștinismului, dar și la piatra filosofală care aparține domeniului ezoteric.

Ce înseamnă a trăi după principiul a ști și a simți?

Înseamnă a te autoobserva, a te cunoaște, a fi conștient de tine în fiecare moment și a simți pornirea și ghidarea lăuntrică. Totodată, înseamnă a fi empatic.

De la jurnalism la modelling și actorie… Cum a fost traiectul carierei tale?

Așa cum îl văd eu, a fost unul care a curs natural. Practic, fiecare etapă parcursă m-a pregătit pentru următoarea și acum „trăiesc“ actoria.

Cum ai obținut rolul în Fructul oprit?

A fost neașteptat. Totul s-a întâmplat într-o zi. În aceeași zi. Am fost sunat să vin la casting, am pregătit textele și m-am prezentat. Odată ajuns acolo, am căutat să mă concentrez pe ce am de făcut și nu pe miză. Astăzi sunt recunoscător pentru șansa primită.

Pledezi pentru armonie, dar rolul tău în Fructul oprit este unul care destabilizează universul unei familii. Cum împaci rolul cu principiile?

Nu împac rolul cu principiile mele. Armonia, pentru a exista, are nevoie de opusul său. Ca să găsești armonia, trebuie să trăiești mai întâi dezechilibrul și, trăindu-l (din când în când), nu mă împiedică deloc să-l joc sau să-l creez prin acest rol.

Cum vă distrați la filmări? Câte ore pe zi lucrați?

Petrec majoritatea timpului pe platourile de filmare, în special la Snagov, acolo unde este casa familiei Caragea. Nu avem prea mult timp pentru distracție, deci ne distrăm în reprize scurte, în pauzele dintre secvențe, glumind între noi sau relaxându-ne în curte – în pauzele mari.

Mizezi deseori pe aspectul fizic?

Aspectul fizic este un plus potențial, care devine un avantaj atunci când nu îl scoți în față. Prefer să mizez pe lucruri mai puțin efemere.

De unde pasiunea pentru nutriție, stilul de viață vegan și celelalte?

Am crescut într-un mediu medical, tatăl meu fiind specialist în boli interne și de mic am avut contact cu informații din domeniu. Treptat am simțit nevoia unei schimbări alimentare și am început să studiez. De îndată ce am simțit beneficiile unei alimentații vegetariene și vegane, am fost cucerit și, de mai bine de 11 ani, sunt fidel acestui stil.

Cum e să fii antrenorul personal al unei vedete? Dar antrenorul unui om obișnuit?

Interacționez cu mulți oameni, din diferite zone de activitate. Pot fi și persoane publice, de ce nu? Nu are importanță acest aspect pentru mine, ci ceea ce se întâmplă efectiv. În momentul în care o persoană își dorește să obțină niște rezultate fizice, întotdeauna acest obiectiv se atinge acționând și asupra părții mentale, psihice. În acest fel, poți să identifici care sunt piedicile, cauzele de natură emoțională sau mentală, limitele pe care acea persoană le are, concepții, prejudecăți pe care și le-a creat de-a lungul timpului vizavi de propria persoană sau de anumite circumstanțe. Și atunci procesul în sine are mai multe etape. Nu implică doar mersul la sală și realizarea exercițiilor fizice. Transformarea, pe lângă cea fizică, se produce și la nivel emoțional, mental. 

Modellingul este un job plăcut sau e doar imagine…

Modellingul este un job. Ca în orice activitate, există părți plăcute și altele neplăcute.

Ce înseamnă a ști să dai sens legăturii minte, corp și spirit?

Înseamnă a începe să te trezești din somnul conștiinței. Ieși din mecanicitate și, chiar dacă ești atras în ea, ești conștient că se întâmplă.

Și cum te bucuri de spiritul sărbătorii?

În escapade în locuri dragi mie, cu oameni care îmi aduc liniște.

De revelion îți gândești și îți realizezi singur preparatele vegane?

Nu mănânc diferit față de ceea ce mănânc în timpul anului. Îmi prepar singur mâncarea, iar uneori, când nu am timp, mă ajută mama.

Fără cozonac și porc pe masa de Crăciun?

Fără porc și cozonac, dar cu prăjituri vegane. Împreună cu partenera mea de afaceri, pregătim lansarea unui concept nou de dulciuri vegane și vegetariene, „Lara Sweets“, pentru care vom folosi mijloace de producție de ultimă generație și ingrediente ecologice și bio. Deci avem desertul asigurat.

Ce faci în seara de revelion?

De revelion, niciodată nu îmi fac planuri. De aceea, uneori stau acasă singur, alteori ajung să am activități, dar niciodată nu știu ce anume… și îmi place așa.

Imediat după, mergi la sală?

Nu, e prea aglomerat. Mersul la sală este o plăcere și nu vreau să îl transform într-o obligație sau condiționare.

Ești preocupat de imagine și prin prisma jobului. Dar cât te preocupă propria imagine?

La sală ajung de 2-3 ori pe săptămână. Maximum. În rest, igiena tenului, a unghiilor este una cât se poate de normală. Nu sunt un fan al tratamentelor faciale. Important e să fii îngrijit. Ce e mai mult, din punctul meu de vedere, e prea mult.

Fericirea e greu de câștigat?

Fericirea se dobândește prin sacrificiu și renunțare. Este un aspect individual.

Iubirea e doar un cuvânt?

Iubirea e un concept greu de cuprins în cuvinte. Ea se simte cu ființa. Totuși, o fațetă a acesteia a surprins-o foarte frumos Seneca: „Binele tău este și al meu“.

Citește și:

Articol preluat din ediția de ianuarie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns