Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Raluca Zenga: Mă simt împlinită

Raluca Zenga: Mă simt împlinită

Soție, mămică, autoare și bloggeriță de succes, Raluca Zenga ne ține la curent cu noutățile din viața ei „nomadă“.

Familia este întregul ei univers. Cei doi copii, Samira (7 ani) și Walter Jr (4 ani), precum și soțul ei, antrenorul de fotbal Walter Zenga, îi acaparează cea mai mare parte a timpului și a sufletului. Însă Raluca numai o casnică obișnuită nu este! 

Anul acesta, Samira a început școala. Cum e această experiență pentru ea, pentru tine?

Am avut o toamnă cu emoții: fetița mea a început clasa întâi, iar băiețelul meu, Walter Junior, grădinița. Am ales pentru amândoi o școală în sistem american în Dubai, în care să se pună accentul pe creativitate, expresie artistică și educație prin joacă. 

Înainte de a deveni mamă, cum îți imaginai maternitatea?

În niciun caz nu-mi imaginam vastitatea responsabilității implicate de rolul de mamă. Nu credeam că fiecare gând îmi va fi dublat de grija și de iubirea pe care le-o port. Aș fi vrut să fiu mai bine pregătită la capitolul practic înainte de a deveni mamă, să petrec mai puține nopți pline de anxietate și nesomn și să bucur mai mult de fiecare clipă în care sunt micuții la pieptul meu. 

Ești mamă full-time. Mai ai timp doar pentru tine?
Nu îmi rămâne prea mult timp doar pentru mine, dar în momentele de răsfăț
personal îmi place să stau la plajă cu o carte, să scriu dacă simt inspirată, să cochetez cu fotografia, cu pictura sau pur și simplu să fac sport.

Al treilea copil ar fi… bine-venit sau prea mult pentru tine?

Deocamdată nu iau în calcul un al treilea copil. Mă simt împlinită, am o sumedenie de planuri și idei care cer timp și energie, visez la călătorii și la existența nomadă, plină de surse de inspirație, care m-a definit până la transformarea în părinte.

Soțul tău antrenează în Anglia, iar tu și copiii ați rămas în Dubai. Cum funcționați ca familie, având în vedere că locuiți separat?

Nu ne despart decât câteva ore de zbor și suntem foarte bine organizați pentru a ne păstra familia unită. Deocamdată, am ales să ne păstrăm rezidența în Dubai, dar ne putem hotărî în orice moment să ne mutăm în Anglia pe durata contractului lui Walter.

Și cum e să ai o relație la distanță?

Comunicăm mai des ca doi îndrăgostiți la primele „focuri“, iar când dorul se face prea intens, ne urcăm în avion și ne regăsim pasiunea care ne-a definit până acum…

Mai e vorba de pasiune, după 14 ani de relație?

Timpul trece fără eroziunea pasiunii și a sentimentelor. În viața de zi cu zi, am rămas aceiași de când ne-am cunoscut, flirtăm și ne tachinăm, ne înfierbântăm și ne „răfuim“ cu arsenal de glume, invitații la escapade romantice, provocări și alte jocuri de-ale îndrăgostiților. Nu avem neapărat aceleași gusturi sau idei de distracție, dar ne completăm de minune.

Ce ar fi pentru tine motiv de divorț?

Probabil o trădare impardonabilă, dar nu rezerv timp unor astfel de gânduri negative, autodistructive.

Locuiți de 6 ani în Dubai. Care sunt plusurile, care minusurile?

Suntem fericiți în Dubai! Aici ne simțim în siguranță, răsfățați cu tot confortul, o casă minunată pe malul mării și o climă pe placul nostru, cu mult soare. Nu îmi place să caut nod în papură în locul în care am găsit fericire și plăcere, așa că nu am minusuri de enumerat.

Cât de des reveniți în România?   

Venim în România de două ori pe an, în căutarea confortului familial, a bunătăților care îmi evocă nostalgii din copilărie. Îmi doresc cei doi copii ai mei să fie expuși și realității în care a crescut mama lor, să înțeleagă de unde provin și care este locul care m-a format. În străinătate îmi lipsește cordialitatea românească – felul nostru de a glumi și de a ne distra: o vișinată între prieteni, un foc de tabără la o cabană de munte cu pui la ceaun și mămăliguță! 

Ai un trup de adolescentă, deși ai doi copii. Care e secretul tău?

vrea să pot spune că „e totul de la mama natură“, dar, după doi copii și vârsta de 30 de ani, am constatat că este necesar un „efort“ de întreținere. Metabolismul nu mai e la fel de „înfocat“ ca în prima tinerețe, asta înseamnă mai multă mișcare și porții mai mici, fără excesele dulci de altădată; un program solid de alimentație, nu înfometare în numele siluetei, pentru că organismul are nevoie de o gamă complexă de nutrienți pentru a lupta împotriva îmbătrânirii; tratamente naturiste pentru piele, masaje din când în când și terapie pentru spirit, cu multă pozitivitate, pentru a canaliza frumusețea interioară și la exterior! 

Nu pot să nu-ți remarc tatuajele! Ți le-ai făcut în Dubai, e voie acolo să te tatuezi și să le expui ulterior?   

Tatuajele le am datorită unui artist italian pasionat care a înțeles perfect mesajul lor și ce anume am vrut să redau pe piele. Realizarea tatuajelor este încă ilegală în Emirate, dar expunerea lor – în limitele decenței! – nu reprezintă o problemă.

Ce-ți propui pentru 2017?

Sărbătorile de iarnă le petrecem anul acesta în Anglia, la Wolverhampton, în orașul în care lucrează soțul meu, și sperăm într-un Crăciun cu zăpadă. Va fi prima experiență de acest gen pentru copiii noștri crescuți în glastra însorită din Dubai! 

Caseta

Trei experiențe care i-au marcat existența

În urmă cu 14 ani, cu greu mi-aș fi putut imagina că întâlnirea cu cel ce urma să-mi devină bărbat îmi va marca existența până la a o defini drept cel mai important moment, un prag simbolic pentru destinul nostru.

Apoi nașterea copiilor mei a fost, cu siguranță, echivalentul unui salt cosmic, o perioadă de totală transfigurare, care mi-a dat peste cap întreaga scară de valori: ca și cum ochii ți s-ar deschide dintr-odată asupra a ceea ce contează cu adevărat.

O altă revelație au fost nevoia și plăcerea de a scrie, de a da frâu liber pe hârtie trăirilor mele și de a le vedea evoluând de la stadiul de jurnal la cărți.  

Citește și:

Alice Iacobescu: Viața are multe culori

Anca Țurcașiu: Nu-mi place să dansez!

Ezği Asaroglu: Inocența învinge

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Alexandra Rotărescu
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Leave a Reply