Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Raluca Bădulescu are o slăbiciune pentru ciocolată

Raluca Bădulescu are o slăbiciune pentru ciocolată

Pe Raluca Bădulescu, cu poftă de viață și umor, o putem vedea de miercuri până sâmbătă de la ora 22:00 în juriul emisiunii „Bravo, ai stil“  de la Kanal D!

Raluca Bădulescu are acum o siluetă de invidiat, dar nu a fost mereu așa. A ales schimbarea exact în stilul care se potrivește cel mai bine personalității ei. Anul trecut a dezvoltat o linie vestimentară proprie numită „Regina Regească.” Îi plac parfumurile arăbești, biografiile și îl divinizează pe Freddy Mercury.

Raluca Bădulescu în carantină

Pe toată perioada incertă a carantinei din primăvară a privit cu mare drag, dar și cu responsabilitate, la rochia de jurată pe care ar fi trebuit să o poarte în următoarea emisiune… dar nu se știa când va fi acea emisiune. Raluca proba rochia în fiecare zi și, după cum ne-a mărturisit chiar atunci, aștepta cu mare dor și nerăbdare întâlnirea cu colegii pe platoul emisiunii Bravo ai stil! Și iată că noul sezon este aici, iar Raluca a revenit pe micile ecrane cu stilul ei direct și observațiile percutante.

Bun sau sănătos? Ce alegi?

„Aspectul fizic se poate îmbunătăți”, ne-a spus ea, „dar încrederea în sine pe care o emanăm vine din profunzimea noastră, din educație, e parte din personalitatea noastră”. Întotdeauna aleg bun și, dacă am noroc, este și sănătos, mă străduiesc să le echilibrez. Vara îmi este mai ușor, savurez cât de multe salate pot și beau mult ceai de plante. „Frâiele” le mai scap când vine vorba de dulce, întotdeauna am avut această slăbiciune pentru ciocolată, prăjituri în general. Sunt marea mea pasiune.

Cum ai trecut de la grăsuț la slăbuț?

Lucrurile au venit normal, adaptarea s-a făcut în timp. Operația de gastric sleeve pe care am făcut-o în urmă cu șapte ani asigură o tranziție foarte ușoară de la mai multe kilograme la mai puține, pentru că procesul de slăbire durează o perioadă importantă de timp și nu este o transformare șocantă. Această intervenție îți permite să mănânci foarte puțin, dar din orice. Faptul că n-a fost nevoie să țin un regim drastic pe mine m-a bucurat. Dietele sunt o corvoadă pentru mine.

Cum ai depășit hotarul dintre poftă și foame?

Prin intermediul intervenției chirurgicale, pentru că te saturi foarte repede când ai un stomac mic. Cred că hotarul se depășește cu foarte multă voință și ambiție: știu persoane care se abțin de la mâncare și le admir enorm. Nu mă număr printre ele, din păcate, eu doar încerc să reduc porțiile cât de mult pot. Îmi satisfac poftele, dar acum  pot mânca doar o gură dintr-o prăjitură – și dintr-o felie de pizza la fel. Cu trecerea anilor am învățat să apreciez sănătatea, pentru că anii vin și se resimt.

În ce măsură se justifică prejudecata că mâncarea sănătoasă nu e gustoasă?

Mâncarea sănătoasă este foarte bună dacă știi să o prepari. Sora mea este vegană de mai bine de zece ani și face niște preparate incredibile, părinții mei duc un stil de viață foarte sănătos și mama gătește senzațional. În cazul meu, mâncarea sănătoasă se rezumă la câteva salate, pentru că eu nu știu să gătesc. Cred totuși că un echilibru este cel mai indicat. Din când în când putem consuma, moderat, și o prăjitură, și o porție de paste.

Cum ai reușit să te întreții?

Cu porții foarte mici și dese. Nu ajung să mănânc la o masă un meniu complet. Dacă îmi iau un grătar cu o salată, mănânc din acel grătar toată ziua, până seara. Mai fac treabă, mai mănânc puțin, plec, apoi mai mănânc când revin. Secretul stă în porțiile mici. Eu îmi comand dimineața o singură masă și o mănânc pe durata întregii zile.

Mai păstrezi hainele de grăsuță?

Da, mai am câteva dintre ele. Pe unele le-am modificat, pentru că îmi plăceau mult. Mă uit la cele pe care le-am păstrat și mă gândesc cum reușisem să ajung la acea greutate. Toată viața m-am luptat cu kilogramele în plus, am ținut diete și slăbeam; când renunțam, iar mă îngrășam. A fost o luptă lungă până la momentul când l-am întâlnit pe profesorul Copăescu și am făcut intervenția de gastric sleeve.

Crezi că e mai bine să te împaci cu tine sau să faci ceva pentru tine când ai adăugat kilograme?

Complicată întrebare. Cred că este bine să faci ceva pentru tine, să fii împăcat cu tine. Dacă alergi după perfecțiunea tinereții și nu ieși din această bulă, nu este bine. Este adevărat că, în limite normale, fără a deveni obsesie, te ține motivat să fii cea mai bună versiune a ta dintr-un anumit moment al vieții. Dar este bine să fim mulțumite cu ce avem, împăcate cu noi. Societatea impune niște reguli în care eu nu cred, cum ar fi dimensiunile 90-60-90. Cred în normalitate, în felul fiecăruia de a fi, de a se prezenta în fața celorlalți. Încrederea de sine nu vine din numărul de kilograme sau din frumusețea fizică, ci din interior.

Citește și: Cele mai eficiente diete. Și-au dovedit efiența de-a lungul timpului

Ce înseamnă a avea un stil de viață sănătos, pentru tine?

Un stil de viață sănătos ar fi, pentru mine, să renunț la băuturile carbogazoase, la zaharuri și produse rafinate. Mă străduiesc să compensez micile plăceri cu ceaiuri din plante care mă ajută la digestie și sunt detoxifiante. Îmi dau energie și un tonus foarte bun. Mă străduiesc să consum cât mai multe fructe și legume și ar fi indicat să fac mai multă mișcare. În acest moment merg mult pe jos.

Dacă ai avea iar probleme de greutate cum ai gestiona situația?

Aș încerca să reduc porțiile de mâncare, pentru că acele kilograme în plus spun că am scăpat frâiele. Kilogramele se pun atunci când faci drumuri dese la frigider. E adevărat că sunt și multe persoane care iau în greutate pe fondul unor afecțiuni medicale. De aceea e bine ca după o anumită vârstă să ținem greutatea sub control, să avem o greutate normală din punct de vedere medical.

Citește și: Dieta cu furculita. Diete ciudate dar eficiente

Ce faci în vacanțe?

Îmi plac vacanțele la mare și nu există vacanță în care să nu fi cumpărat ceva în fiecare zi. Orice vacanță implică shopping. Cele mai mișto și exotice lucruri pe care le am, sunt luate din acele tipuri de bazar. Vacanță înseamnă să mă încarc de  obiceiurile, oamenii și cultura locului respectiv. Mă îmbrac cum se îmbracă localnicii, gust din mâncărurile lor tradiționale, e o bucurie. Îmi place savoarea locurilor mai puțin turistice.

Ce  sfaturi ai pentru domni?

Cumpărați bijuterii, cu ele nu dați greș, femeilor le plac, cumpărați poșete, doamnele nu au niciodată suficiente, iar, dacă vorbim de haine, domnii trebuie să o cunoască foarte bine pe doamna sau domnișoara pentru care le cumpără, să îi cunoască stilul.

Citește și: Emoții, umor, povești de viață și informații relevante la Kanal D din toamnă!

Ce nu ai făcut încă și abia aștepți să se întâmple?

Nu m-am apucat de sport, dar probabil va veni și acel moment. Nu am fost în Asia și abia aștept să ajung acolo, mai ales că am sfaturi de la Cătălin Botezatu unde să merg, ce să vizitez. Mai am multe lucruri de bifat în această viață. Alegerile pe care le-am făcut au fost cele mai fericite pentru mine. Cred că nu trebuie să trăim cu regrete și, oricât de nebunesc ar părea, nu cred în precauții. Uneori în viață e bine să te lași dus de val. Sunt născută în zodia  balanței, cântăresc fiecare lucru, dar au fost și sunt momente în care am știut din prima clipă ce doresc și am ales. Lucrurile în care am crezut, persoanele pe care le-am iubit din prima clipă s-au dovedit a fi alegeri câștigătoare pentru mine. Au fost și greșeli, și în viața personală și în cea profesională, dar eu cred că sunt bune, pentru că învățăm din ele și apreciem ceea ce avem frumos în viața noastră. Am ajuns la o înțelepciune și o liniște interioară.

Care sunt asiunile tale dincolo de ecran?

Sunt tot pasionată de modă: merg în magazine, la designerii mei preferați, urmăresc trendurile în online. Mă joc cu animăluțele, mă implic în cauza animalelor fără stăpân. Mare parte din timp încercăm să ni-l petrecem cu fiul nostru, Alex, care are aproape 18 ani, ceea ce este fantastic. Ne bucurăm că încă suntem parte din viața lui, având în vedere că deja are viața lui de adolescent, dar încercăm, pe cât posibil, să fim și noi alături de el, să luăm din energia tinereții lui.  Tinerii din generația lui, generația digitală, au un alt stil, văd la el combinații care îmi plac, la care nu m-aș fi gândit. Am multe de învățat de la el. Dacă nu ar fi fost Alex probabil aș fi rămas în cutumele generației mele, ceea ce nu e de dorit în profesia asta. Și concurentele de la „Bravo, ai stil!” propun chestii noi, pe care le văd pe site-uri de specialitate, dar nu le văd puse în practică.

Ce înseamnă moda din puncul tău de vedere?

Moda înseamnă în primul rând pasiune. Se schimbă des, mult, trebuie să fii la curent cu tendințele. În al doilea rând, trebuie să-ți placă oamenii. Sunt tipologii diferite și cea mai mare greșeală este să crezi că toți se pot îmbrăca la fel, urmând un anumit trend. Trebuie să cunoști foarte bine oamenii, pentru a oferi sfaturi stilistice. E nevoie de experiență, nu numai de școală. Trebuie să cunoști țări, culturi, să fi vizitat muzee, locuri care îți pot crea o bază pentru a evalua o ținută sau un stil. Eu însămi sunt departe de perfecțiune, sunt un om normal cu defecte pe care și eu încerc să le ascund cu ajutorul hainelor. Există multe trucuri stilistice care pot restructura silueta. Umeri largi dacă avem șoldurile mai late, centuri în talie dacă avem un bust generos; când suntem mai plinuțe, nu purtăm haine foarte largi pentru că ne măresc și mai mult, în acest caz recomand pantaloni largi purtați cu un kimono sau iarna cu un cardigan. Răspund celor care îmi cer sfaturi pe Instagram, de exemplu, mă bucur să pot ajuta. Eu le dau sugestii, nu sfaturi, pentru că fiecare trebuie să treacă prin filtrul personal.

Text: Ivana Iancu

Foto: Kanal D, arhivă personală

 

Comments

comments

Lasă un răspuns