Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ramona Bădescu: Singurătatea mea reprezintă libertatea mea

Ramona Bădescu: Singurătatea mea reprezintă libertatea mea

Ramona Bădescu a reușit să se impună grație inteligenței și frumuseții sale în lumea filmului și a televiziunii italiene. Dar nu a uitat niciodată că este româncă și a păstrat în permanență legătura cu publicul românesc.

Și-a început cariera în România, în televiziune. S-a remarcat inițial dansând și cântând. De altfel, în 1984 a fost premiată la Festivalul Mamaia. A fost Miss University și Miss România, iar în 1990, după câteva colaborări cu televiziunile italiene, a decis să emigreze. A debutat în emisiunea Fantagame. S-a implicat și în politică sprijinindu-i pe românii din Italia, are și o mică afacere. A apărut și în câteva spoturi publicitare, iar ca actriță s-a făcut remarcată în „La pivora 8“, „Una donna per amico“ și „Incantesimo“. Fără îndoială, seria succeselor continuă. 

 Ți se spune Monica Belluci a României. Asta te măgulește sau te obligă?  

Nici una, nici alta! Prefer să mi se spună Ramona Bădescu a României.

Ce faci să te menții în atenția presei, care îți creează vizibilitatea necesară oricărei vedete?

Că să fiu sinceră, aș putea să fac mai mult, dar eu nu sunt de părere că trebuie să faci  orice  că să ieși în evidență, prefer să fac puțin și bun! Mă mențin prin intermediul unei echipe cu care colaborez, sub atenta îndrumare a PR-ului meu, Dana Popa, având mare grijă să oferim  presei ceea ce ne dorim să scoatem în evidență și ceea ce promovăm la momentul respectiv.

Când faci shopping la Milano… de fapt, ce înseamnă a face shopping într-o capitală renumită a modei?

Pentru mine, ideea de shopping e la Paris, acolo unde mă răsfăț în magazinele mele de suflet, între un millefeuille și o rață cu portocale. Milano  este o capitală a oamenilor de afaceri, unde eu mă duc des pentru că acolo este baza Canale 5, cu care colaborez. Acolo nu fac shopping, îmi iau doar ceea ce am nevoie pentru moment.

Cum ți-ai creat stilul de vestimentație? Schimbările le faci singură sau consiliată de un specialist?

Niciodată nu m-am luat după modă, ci după ceea ce îmi place. Eu mi-am creat propriul stil de-a lungul timpului, chiar dacă nu m-am schimbat prea mult nici la gusturi, nici la corp, având în vedere că am rochii și de-acum 20 de ani care îmi plac și le consider actuale chiar și astăzi. Singura persoană al cărei stil îl admir este Caroline de Monaco.

Iubești hainele?

Depinde, sunt momente în care mă incomodează! Și nu sunt de părere că haina îl face pe om. Pentru mine nu haina dă personalitate, ci felul cum o porți și cum știi să îmbini lucrurile între ele.

Cântăreață, model, actriță. Ce îți place să faci cel mai mult și cât ți-a folosit talentul în carieră?

Îmi place să dăruiesc emoții prin ceea ce pot să exprim, să mă hrănesc cu emoțiile primite de la oameni, să dialoghez, să am posibilitatea să răspund la critici, să mă confrunt cu publicul meu. Încerc să nu-l dezamăgesc niciodată. Talentul este fundamental într-o carieră. E adevărat că trebuie să ai și noroc, dar fără talent îți merge o dată, nu toată viață.

Provii din Dolj, o zonă folclorică bogată. Mai porți din când în când o ie, știi cântece populare din zonă?

Da, sunt mândră că sunt olteancă! Iubesc sevele regiunii mele, tradițiile, muzica Măriei Tănase. Pe discul meu „Jumi Juma“, am interpretat șase melodii ale ei și șase piese napoletane. Nu există pentru mine ocazie în care să nu interpretez chiar și o frântură din melodiile Măriei Tănase.

Dintre partenerii de film cu care ai colaborat, de la care ai avut de învățat cel mai mult? 

Pe mine, orice experiență  nouă  mă face să cresc, să învăț ceva în plus, să simt energii și vibrații noi ale persoanelor cu care intru în contact. Am colaborat foarte bine cu Alain Delon, a fost o emoție minunată și neașteptată, cu Luca Zingaretti în „La Piovra“, un actor extraordinar pe care îl ador, cu Alberto Tomba – care, din punctual meu de vedere, mai bine schiază decât sărută. Spectacolele cu Toto Cutugno, cu Ricchi e Poveri au fost și ele deosebite. 

O femeie la 40 de ani se poate reinventa? Cum anume?

O femeie la 40 de ani nu are nevoie să se reinventeze pentru că este deja inventată și e în plină desfășurare a invenției! De reinventare se vorbește pe la vreo 70 de ani. Trebuie să ții mereu pasul cu actualitatea, să faci mult sport, să ai grijă de corpul tău, să ai dorința de a fi întotdeauna curioasă, de a avea entuziasm.

Te implici în diverse acțiuni umanitare. Care dintre proiecte te-a emoționat cel mai mult?

Cel mai emoționant moment a fost când am reușit  să conving Primăria Romei să vină cu ajutoare și cu Poliția Romei la București după niște grave inundații în Moldova. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul și implicarea Crucii Roșii Române.

Pentru o femeie frumoasă, e greu în lumea afacerilor? 

Nu, este o mare satisfacție. E o distracție subtilă în care îmi place să conduc jocul psihologic. 

Ce îți face ziua mai frumoasă?

O miniamandină! Aroma învăluitoare a unei cafele bune servite la pat, de către iubitul meu.

Cum te dezvolți? Citești, stai pe net, mergi la teatru sau la operă?

Mă dezvolt în toate sensurile și prin toate modalitățile. Ador cititul, care e sportul meu preferat, pe net stau însă mai puțin. Sunt încă acea persoană căreia îi place realitatea concretă, nu cea virtuală. Merg la teatru, operă și operetă. Ador tragediile grecești și, în afara faptului că îmi place să merg la teatru, îmi place să-l și fac, să-l interpretez. În fiecare zi, în functie de timpul pe care-l am, obligatoriu mă uit la o casetă cu momente comice, de 15-20 minute, pentru a-mi crea starea de bună dispoziție și pentru a râde. Râsul îmi dă o stare de bine.

Ce e mai greu: să fii singură sau să suporți o căsnicie de dragul conveniențelor?

Nu este greu să fii singură dacă este o alegere, nu o constrângere. Mai bine să fii singură decât să fii lângă o persoană care se dovedește  o companie neplăcută. Iar singurătatea mea reprezintă libertatea mea, care implică posibilitatea de a face ceea ce dorești, oricând dorești, fără să creezi o situație neplăcută sau să-i dai cuiva explicații.

Casetă

Nu te poți abține să nu mănânci…

De toate. Sunt o gurmandă, dar cu semne de responsabilitate și sacrificiu. Orice plăcere se plătește! Fasolea bătută, salata de boeuf, prăjitura Garibaldi a mamei… De la ele nu mă pot abține!

Plăcintele preferate…

Ador merdenelele, dar, din păcate, în Italia nu sunt.

Ești o șoferiță…

Conduc foarte bine și am încă toate punctele la permisul de conducere. Îmi place să fiu prima la semafor și să mă strecor prin trafic, dar nu iubesc riscul și viteza.

Îți plac pantofii

Nu-mi plac pantofii, îi ador! Mă înnebunesc.

Cele mai dificile probleme le ai cu

Mine însămi.

Citește și:

Silviu Biriș: Munca de actor este o bucurie

Roxana Ciuhulescu: Sunt mereu în căutare de aventură

Olimpia Melinte: În spatele scenei, n-am nimic de ascuns

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.46/19.11.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Leave a Reply