Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Scientologia ameninta Hollywood-ul!

Scientologia ameninta Hollywood-ul!

Nu se stie inca exact ce este scientologia: o religie, o secta? Insa un lucru e sigur: pentru a face parte din randul scientologilor, iti trebuie un carnet de cecuri si un cont gras in banca. Iar pentru a urca in rang, trebuie sa scoti de fiecare data niste bani din buzunar. De aceea, printre scientologi se numara o gramada de celebritati, iar numarul lor este in crestere.

Mai-marii scientologilor pretind ca au raspuns la toate problemele. V-a parasit sotul? Ei au solutia. Copilul nu se descurca prea bine cu matematica? Ei au solutia. Aveti 25 de mii de euro si nu stiti pe ce sa-i cheltuiti? Nu-i nimic, doar trebuie sa accedeti spre al optulea nivel, nu? Datorita promisiunilor frumoase, au fost cooptati cat mai multi oameni care s-au simtit slabi la un moment dat. In fond, asa isi atrage scientologia membrii!

O persoana care se afla intr-un moment dificil al vietii este convinsa de un prieten deja convertit sa apeleze la sfaturile scientologilor. Cel mai bun exemplu este cel al lui Tom Cruise, convertit de catre Mimi Rogers. El si-a convertit apoi sotia, pe Katie Holmes, care la randul ei face presiuni asupra prietenei ei, Victoria Beckham.

Una peste alta, scientologia incepe sa tinda mai mult spre o secta decat spre o biserica. Acest lucru devine si mai clar dupa ce auzi povestea nasterii umanitatii. Conform scriitorului SF, Lafayette Ron Hubbard (1911-1986), fondatorul acestei secte, acum 75 de milioane de ani, Xenu, planeta-mama a galaxiei, a deportat extraterestri pe Terra, care au stat in craterele vulcanilor, unde au fabricat bomba atomica.

Citeste mai multe stiri mondene in revista

Cu toate acestea, nu este inca sigur cat de “sanatoasa” este aceasta scientologie. Lui Katie Holmes i s-a cerut sa o nasca pe micuta Suri fara anestezie epidurala si fara sa scoata un sunet in timpul travaliului. Ea nu avea voie nici sa planga, nici sa geama. Din fericire, Katie a refuzat. Nu acelasi lucru se poate spune despre John Travolta, un “soldat” credincios al cultului. Desi fiul sau este autist, el nu il trateaza, pentru ca scientologia nu recunoaste o asemenea boala mentala.

Mai mult decat atat, scientologia este o forta deloc de neglijat. Conducatorii sectei au reusit cenzurarea unui episod din serialul “South Park”, in care producatorii isi bateau joc de pasiunea lui Tom Cruise pentru scientologie. Ei detin dosare cu trecutul tuturor persoanelor convertite si nu ar ezita sa se foloseasca de ele daca vreuna ar decide sa rupa legatura cu secta. Aviz amatorilor!

DEJA CONVERTITI:

  • Tom Cruise si Katie Holmes. Pasiunea inflacarata pentru scientologie il obliga pe Tom sa participe la fiecare proiect, iar Katie il urmeaza, ca o sotie ascultatoare.
  • Juliette Lewis si familia Travolta
  • Kirstie Alley si Isaac Hayes

IN DEVENIRE:


Jennifer Lopez este neincetat sfatuita de prietena sa, Leah Rimini, care este si purtatoarea de cuvant a sectei, sa adere cat mai repede la scientologie. E doar o chestiune de timp pana cand o va face.

De cealalta parte, Victoria Beckham, desi buna prietena cu Katie Holmes, pare ca tine prea mult la banii ei pentru a se converti.

Citeste mai multe stiri mondene in revista

Comments

comments

Leave a Reply