Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Simona Pătruleasa: Iubirea învinge tot

Simona Pătruleasa: Iubirea învinge tot

Trebuie să recunoaștem că doamnele sunt cele care au revoluționat imaginea omului de de la pupitrul de știri TV. Unele au devenit un adevărat simbol al orei de difuzare a știrilor de seară. Iar Simona Pătruleasa se numără printre ele. S-a remarcat ca prezentatoare la pupitrul știrilor sportive, inițial la Realitatea TV, apoi, timp de cinci ani, la Antena 1. Din 2009, Simona Pătruleasa s-a alăturat echipei de știri a Kanal D și de 8 ani, de luni până vineri, prezintă știrile de la ora 19. Simona și-a dezvoltat cariera aici și a găsit resurse să fie mereu ea însăși. Și nu e ușor. Să fii la pupitrul orei de știri înseamnă, înainte de toate, să fii credibil.

Îți place ceea ce faci aici, la Kanal D?

Dacă nu mi-ar fi plăcut, aș fi renunțat până acum. Sunt de mulți ani în cadrul familiei Kanal D, așa cum îmi place să spun, este o atmosferă incredibilă aici. Înainte de a fi prezentator TV, am fost șase ani învățătoare, iar înainte de asta, am absolvit Facultatea de Drept. Prin urmare, nu aveam nicio legătură cu televiziunea și nu mă gândeam că voi lucra în acest domeniu, dar iată că mi s-a oferit această șansă. Sigur, sunt și momente mai grele, când prezint în cadrul Știrilor Kanal D materiale despre copii și bătrâni puși în situații dificile, care mă impresionează profund. Dar și aceasta este o parte a profesiei și trebuie să fac față cu brio.

Care dintre știri te-a impresionat într-adevăr?

Atunci când operația Măriucăi, o fetiță bolnavă, pe care am prezentat-o în cadrul unui material marca Știrile Kanal D, a fost o reușită! Imediat după apelul făcut la telespectatori, aceștia s-au mobilizat în număr mare și am reușit ca împreună să-i dăm o nouă șansă la viață. Am fost profund impresionată de cazul ei, atât eu, cât și colegii, precum și telespectatorii, care s-au arătat foarte interesați de a o ajuta.

Nu te temi de concurența „noului val“ de frumuseți din televiziune?

Nu cred că atuul meu a fost și continuă să fie frumusețea. Fiecare lucru bun care mi s-a întâmplat în viață a venit natural, fără niciun compromis. Sunt o persoană foarte serioasă, punctuală, perfecționistă și atrasă de ceea ce face, iar atunci când faci ceva cu plăcere, totul e mai ușor și mai plăcut. Atunci când voi decide să-mi închei munca în televiziune, o voi face din respect pentru mine și pentru telespectatori, nicidecum constrânsă de anumiți factori.

Ți-ai dorit să fii jurnalist sau a fost o întâmplare?

Am fost la un casting pentru postul de prezentator de știri, primul la care am luat parte, pentru că aveam nevoie de un job ca să trăiesc în București, dar n-am visat niciodată la asta. Îmi amintesc că, la două săptămâni după concurs, am fost selectată pentru postul acela vacant pe care îl ofereau. Niciodată nu am visat și nici nu mi-am propus să lucrez în televiziune, dar așa a așezat Dumnezeu lucrurile.

De 1 martie, Kanal D a împlinit 10 ani. Crezi că televiziunea, acest post TV ți-au oferit totul?

Pentru mine familia înseamnă totul! Televiziunea m-a ajutat să învăț lucruri noi, să cunosc oameni, să-mi depășesc limitele și, de ce nu, să pot ajuta atunci când am avut posibilitatea so fac. Televiziunea m-a apropiat de telespectatori în fiecare zi, întrucât în fiecare zi aș putea spune că „intru în casele lor.

Cât de importante sunt rețelele de socializare pentru tine și cât te influențează?Când renunți la telefonul care, acum, înseamnă și facebook?

Prin intermediul Facebookului reușesc să țin legătura cu persoane dragi plecate din țară, am cunoscut alți oameni, păstrez legătura cu prietenii pe care nu reușesc să-i întâlnesc prea des și, de asemenea, așa cum a fost cazul Măriucăi, lansez apeluri umanitare. Mă bucură să văd că oamenii sunt receptivi și se mobilizează rapid când vrem să dăm o mână de ajutor. Și, da, prin intermediul rețelelor de socializare reușesc să păstrez legătura cu cei care mă apreciază. Recunosc că am fost tentată să renunț la Facebook, îmi răpește destul de mult timp. Cu siguranță, aș putea trăi fără Facebook.

În schimb, fără telefon nu-mi pot imagina viața pentru că, atunci când nu sunt lângă Ingrid, trebuie să iau legătura cumva ca să știu ce face. Sunt momente când renunț la el sau îmi limitez oarecum accesul, mai ales atunci când sunt acasă.

Cum e viața alături de Ingrid?

Nu există nimic mai frumos decât momentele petrecute împreună alături de Ingrid, ne-a schimbat total existența de când a apărut în viața noastră. E plină de energie și nu ai cum să te plictisești cu ea. Majoritatea timpului ni-l petrecem în trei, eu, Ingrid și tati. Are multe îndeletniciri și descoperă pe zi ce trece tot mai multe pasiuni, pictează minumum trei ore pe zi, iar de curând a ajuns la capitolul lego.

Cum ți-ai construit căsnicia? Ai vreme suficientă pentru soțul tău, pentru treburile curente? 

Toate lucrurile vin de la sine atunci când ai pasiuni comune, când îți dorești să faci lucruri împreună și te bucuri de ce ți-a dat Dumnezeu. Suntem de 11 ani împreună, așa că avem timp unul pentru celălalt. Nu există un secret, pentru că iubirea este cea care învinge totul. De când suntem împreună, nu am stat separați niciodată. Petrecem foarte mult timp împreună pentru că nu mergem nicăieri decât toți trei.

Ai prietene?

Am doar câteva prietene, dar foarte bune, pe care le știu de foarte mult timp. Chiar dacă unele nu sunt în țară, păstrăm legătura, vorbim.

Găteşti? Preferi bucatele tradiţionale româneşti?

Cred că numai cine nu încearcă nu reușește să facă mâncare. Există rețete, cărți de bucate, internet, trebuie doar să vrei să încerci. Gătesc tot felul de bucate, din bucătăria românească sau nu neapărat, însă un lucru este sigur: mâncarea pregătită de mama este cea mai gustoasă. Cel mai bun desert pe care îl fac este tiramisu, îmi iese delicios.

Ai timp să fii fashionistă

Nu prea am timp și, atunci când merg să-mi cumpăr anumite piese vestimentare, plec acasă tot cu ceva pentru Ingrid. Nu sunt adepta shoppingului, îl fac mai degrabă din necesitate, nu am răbdare și nici timp să colind magazinele. Mai nou, sunt adepta cumpărăturilor online. Mi se întâmplă rar să fiu clienta tradițională care colindă magazinele.

Cum e viața fără tocuri?

Foarte comodă! De când o am pe Ingrid, foarte rar port tocuri.

Ai principii de la care nu te abați?

Regulile sunt făcute să fie respectate și, de cele mai multe ori, ajută. Sigur că există excepții. Dar, dacă nu am avea reguli, viața ar fi un haos.

Ce îți face viața frumoasă?

Familia mea! Fără ea nu aș putea trăi!

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr8/02.03.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns