Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Tara: Muzica unește oameni

Tara: Muzica unește oameni

Frumoasă, versatilă, cu un timbru al vocii care nu o face să treacă neobvservată, Tara este o prezență mereu proaspătă în showbizz-ul românesc și chiar internațional.

Pe numele din buletin Oana Holtea, Tara este cântăreață cu acte “în regulă”: în 2012 a absolvit cursurile Facultății de Muzică “Spiru Haret”. A început să cânte de mică și nu s-a abătut de la pasiunea ei, muzica. Piese precum “Missing you”, “Happy for you”, “Calling for love” sunt reprezentative pentru stilul ei muzical, unul tineresc, proaspăt, dar plin de emoție totodată. Anul 2012 i-a adus premiul pentru ”Cel mai bun debut solo” la Gala Premiilor Radar de Media. Acum se află într-un moment de reinventare, de trend ascend al carierei ei, chiar pe plan internațional. O recomandă talentul, vocea, capacitatea de muncă, dar și un bun-simț și o educație din ce în ce mai rare în ziua de azi. Mai multe amănunte chiar de la ea…

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Dintotdeauna am susținut că îmi este cel mai greu să vorbesc despre mine, din teama de a nu exagera sau de a nu mă subestima. Totuși, o scurtă caracterizare a mea ar fi că sunt o femeie normală, cu defecte și calități. Îmi plac animalele, în mod special vulpile și câinii. Sunt atrasă de tot ce înseamnă artă și frumos, de aici și alegerea “meseriei”. Îmi place să citesc și să vizionez filme clasice. Iubesc muzica și cred că fără muzică am fi fost foarte triști. Muzica unește oamenii din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, cu statuturi sociale diferite, cu experiențe persoanale diferite: este minunat să susți concerte în afara țării și să auzi publicul fredonând alături de tine piesele.

O parte din mine este în fiecare piesă pe care o lansez, din acest motiv sunt și foarte selectivă în alegerea single-urilor. Prefer să fac mici pauze și să caut fără încetare piese care spun ceva despre mine, decât să lansez piese în trend. În plus, sunt pasionată de modă: în acest moment urmez un curs de styling sub îndrumarea lui Ovidiu Buta. Fac asta pentru mine ca artist, dar și ca femeie. Prietenii apropiați îmi spun deseori că sunt amuzantă: recunosc, în momentul în care mă simt în largul meu, scot arsenalul de glume picante.

Care consideri că sunt plusurile/minusurile tale?
Unul dintre minusurile mele este că spun ceea ce gândesc, deși cred că ar fi mai indicat să dau dovada de mai multă diplomație uneori. Iar la plusuri aș nota faptul că nu sunt un om dușmănos, supărăcios.

De ce muzică? Asta ți-ai dorit să faci de copil? Ce anume a determinat alegerea ta? Familia te-a sprijinit, te sprijină?
Da, familia mă sprijină și m-a sprijinit tot timpul. Sunt momente de glorie și momente de pauză într-o carieră artistică, așa că este foarte important să ai sprijin moral din partea celor apropiați. Mi-am ales muzica sau, mai bine spus, am mers în această direcție pentru că am simțit că așa mă pot exprima, că așa pot scăpa de trăairi negative care mă apăsau, că așa pot împărți și molipsi lumea cu bunăstare. Da, am știut de mică în ce direcție vreau să merg și ce vreau să fac.

Dacă prin absurd n-ar exista muzica în viața ta, ce te-ai vedea făcând?
Dacă nu aș mai putea să cânt, i-aș învăța pe alții. Aș da mai departe tot ce am acumulat eu de-a lungul anilor de studiu.

Ce consideri a fi extrem de important pentru un artist ca să reușească în muzică? Poate talent, muncă, frumusețe, noroc, educație, tărie de caracter?
Pentru a reuși în muzică poate fi vorba și de conjunctură, de noroc, deși nu cred că este o rețetă universal valabilă. Din punctul meu de vedere, mai dificil este să te menții în top. Ai nevoie cam de toate ingredientele enumerate în întrebare. Munca în echipa și perseverența sunt elemente cheie, ca în orice domeniu, pentru reușită.

Pentru mulți, a face muzică pare o activitate relaxantă, amuzantă… Totuși, cum se desfășoară o zi a ta de muncă?
Da, știu, din fața televizorului pare totul ușor, poleit cu sclipici, însă lucrurile sunt la fel de organizate și de serioase, ca în orice alt job. Trebuie să fii foarte organizat, ca în oricare proiect pe care îl iei în serios și care se dorește a fi de succes. Este important să fii înconjurat de oameni competenți, să ai o echipă bună și un plan bine stabilit. Pentru că ai contact vizual cu publicul permanent, atenția pentru modul în care arăți este foarte importantă. Trebuie să fii mereu la zi cu ultimele noutăți muzicale și nu numai, să te reinventezi, să aduci ceva nou cu fiecare apariție. Vocea trebuie menținută și ea cu vocalize și studiu. Urmează și partea de studio – căutarea pieselor, înregistrarea lor etc., plus alegerea hainelor pentru diverse apariții.

Pentru un artist e foarte important felul în care aratî. Ce faci ca să te menții în formă: sport, dietă etc.?
La mine, sportul fără dietă nu este prea eficient. Așa că dieta este baza. Bineînțeles că de 4 ori pe săptămână merg la sală, unde am diverse activități: înot, particip la diverse cursuri de grup etc. Trăim într-o lume plină de prejudecăți, iar statutul de persoană publică amplifică acest lucru; orice fluctuație de greutate este analizată și discutată. Din experiența personală, cred că trebuie să găsim noi echilibrul intern, să ne plăcem noi pe noi.

Cum îți place să te îmbraci? Ce stil vestimentar te caracterizează?
Întotdeauna îmi aleg ținuta în funcție de locația în care sunt prezentă. Totuși, dacă nu sunt în cadrul unui eveniment, port foarte rar tocuri; ce-i drept, sunt și destul de înalta (174 de centimetri).

Viața de artist este agitată… Mai ai timp și de viața personală?
Cred că acesta este de fapt echilibrul: tot ceea ce alegem trebuie să ne facă fericiți. Nu spun că nu fac sacrificii, dar consider că reușesc să păstrez o armonie în viața mea.

Cum te vezi peste 5 ani profesional și personal?
Fericită și împlinită. Atât profesional, cât și personal. Lucrez pentru o continuitate prosperă a lucrurilor.

Ce înseamnă pentru tine a fi femeie adevarată? Dar o doamnă?
Cred că o femeie adevărată este musai doamnă. Prin doamnă se înțelege eleganță, maturitate în gândire, decizii asumate, coloană vertebrală, maniere și bunătate.

Test fulger :

1. Când vreau să mă răsfăț… Îmi iau o carte bună, o limonadă și stau pe balconul meu plin cu flori.

2. Ultimul film care m-a impresionat a fost… “Les vacances de M. Hulot”, in regia lui Jacques Tati. Este o comedie reușită, care prezintă caractere puternice. Aș putea spune că este un reper și o sursă de inspirație pentru multe alte filme realizate ulterior.

3. Niciodată nu aș face… Sunt adepta zicalei “Niciodată să nu spui niciodata”. Nu știm în ce situații neprevăzute ne putem afla și care vor fi deciziile pe care le vom lua. Dar precizez că mă ghidez în viață după principii solide și după o educație creștină.

4. Ultimul obiect la care aș renunța ar fi… Nu mă atașez prea tare de lucrurile materiale. Așa că nu pot preciza un obiect anume.

5. Cea mai importantă lecție învățată în viață este… Că nimic nu este permanent. Că trebuie să  știm că orice situație poate fi depășită.

Citește și:

Cristina Herea: Trăiesc în fiecare zi îndrăgostită de viață

Oana Roman: Familia e pe primul loc

Simona Gherghe: Am învățat să nu mai judec pe nimeni

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.

Text: Cătălina Oprea

Foto: Alex Gâlmeanu

Stilism: Luminița Făurescu

Machiaj: Dana Petrina

Coafură: Ioana Nadoleanu

Fotografiile au fost realizate la sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14. Mulțumim pentru sprijin.

Comments

comments

Leave a Reply