Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Tavi Clonda: Eu sunt bun pe live

Tavi Clonda: Eu sunt bun pe live

Tavi Clonda, alături de Gabriela Cristea în viața personală, dar și la emisiunea Te vreau lângă mine de la Kanal D,  aduce muzica și totodată sarea și piperul într-un show cu o mare audiență despre „totul e posibil dacă e iubire“.

Tavi cântă de mult, știe doar „live“, nu a încercat încă un playback. Îi place chitara, preferă piesele lente și conferă un romantism aparte oricărei piese pe care o abordează. 

Câte „debuturi“ ai avut ca artist?

Primul debut a fost în clasa a IX-a, când am ieșit Mister Boboc. În clasa a XII-a, a fost un debut mai fulminant, când am apărut pe scenă. După aceea, când am venit în București, am apărut la TVR, la Ploaia de stele, am ajuns până în finală. Și… au mai fost câteva debuturi.

Ploaia de stele a fost steaua ta norocoasă?

Nu, a fost doar primul impact cu televiziunea. Aveam 18-19 ani și mi-a prins foarte bine, pentru că am înțeles ce înseamnă muzica și televiziunea. Mi-a plăcut atât de mult, încât, iată, și acum tot televiziune fac!

Ești de profesie inginer. De ce nu ai profesat?

Nu am profesat niciodată. Eu am știut dintotdeauna ce vreau să fac în viață, dar am zis să fac și eu o facultate, care mi-a prins foarte bine și mi-a plăcut. Am fost plecat câțiva ani în timpul facultății – am avut două contracte și am reușit să nu-mi amân niciun an. Nu m-a atras ingineria.

Doar televiziunea! Un mod sigur de a-ți asigura notorietatea ca artist?

Nu. Și televiziunea, și radioul au rolul lor, iar acum online-ul este cel care câștigă din ce în ce mai mult teren. 

Te influențează în vreun fel muzica veche românească? 

E clar că mă influențează. Ușor-ușor, lucrurile s-au mai schimbat. Eu cânt rock, dar și pop și îmi place să fiu „up date“, să fiu pe fază cu ce se poartă păstrând valoarea originală a pieselor, a liniilor melodice, a armoniilor. Linia melodică trebuie să fie cântată și mă bucur că se poartă muzică „mai cântată“. 


Cum ți-ai defini stilul muzical?

Este dificil, pentru că tot timpul suntem pe căutări. Eu sunt bun pe „live“ – asta fac și în emisiunea Te vreau lângă mine de la Kanal D. Live-ul mi-a plăcut tot timpul. Nici nu știu să fac un playback. Și îmi caut echipă și, ușor-ușor, găsesc echipa care să lucreze la piesele în studio. Pe „live“ am o unitate perfectă – dacă veniți la concertele mele, o să observați că în toate piesele mele, chiar dacă sunt și coveruri, există o unitate, pentru că e stilul meu. Ca stil muzical, este unul fusion. Am multe piese lente, îmi place mult să fie prezentă în piesele mele chitara acustică. 

Tu și Gabriela faceți un show care se învârtește în jurul iubirii. Cum îți alegi piesele?

Tot timpul le aleg după inimă. În general, inima și instinctul îți spun care este calea cea dreaptă, ce text și ce linie melodică trebuie să compui. Trebuie doar să vezi ce mesaje sunt în jurul tău, să ai și talent, și piesele vin. De exemplu, a fost invitată zilele trecute mama unui participant din emisiunea Te vreau lângă mine – și am ales o piesă mai veche, „Mulțumesc, iubită mamă“, pe care am reorchestrat-o. A mers la suflet!

Compui? Ce te inspiră?

În principal, iubirea. Fără iubire nu poți să faci nimic. Apoi, sunt niște teme. Te-ai despărțit? Am făcut melodia „End of Time“. Toate se leagă în jurul iubirii. Nu am mesaje sociale, nu m-aș băga acolo.

E mai simplu solo sau în trupă? „Bandidos“ e un proiect pe care l-ai relua?

Tot timpul am cântat cu trupă. Din 2012, mi-am înființat propria trupă. Am fost tot timpul în trupe, atât în contractele din Miami, cât și pe vapor. Apoi, când am venit aici, am fost cu foștii Bosquito, cu Bandidos. 

Ai relua proiectul acela? 

Nu neapărat. Am putea face ceva împreună, dar nu să reintru în trupă. Aș face un album sau o piesă, nu altceva mai mult. 

Fiecare zi înseamnă milioane de ochi care te urmăresc. Asta te-a obligat la un stil vestimentar. Îți alegi singur hainele?

În mare parte, da. Și din acest motiv mai întârzii uneori. Am multe haine și mi le aleg de acasă, de foarte multe ori, și trebuie să îmi asortez pantofii cu tricoul sau cu cămașa, pantalonii cu cureaua. 

Mergi în mall cu Gabi?

Sigur că da! Mergem împreună la film, la cumpărături sau chiar și la o plimbare. 

Cât timp petreceți în aer liber?

Foarte mult. Stăm la curte și petrecem mult timp pe terasă. 

Grădinăriți? Grătăriți? Prăjituriți? Cine e cel mai harnic și s-a specializat pe aspirator?

Prăjiturim și grătărim împreună. Gabi se ocupă de flori. Ea este cea mai harnică: pregătește și strânge masa, când avem invitați. Pentru dat cu aspiratorul, vine o doamnă care ne ajută. 

Ce lucruri simple ai uitat?

Unul dintre ele este să ieși cu câinele la plimbare. Dar trebuie să găsești timp și pentru asta…

Ai avut corigențe în liceu?

Am avut o singură corigență. Nu pentru că nu am știut, ci pentru că profesorul a vrut să îmi dea o lecție. Și greșisem, uman, față de profesor, dar, într-un final, am reparat greșeala. 

Studiile pe care le-ai urmat îți sunt utile sau cartea a devenit un fel de moft?   

Foarte utile au fost toate informațiile pe care le-am primit, pentru că mi-am format un stil de a gândi și de a pune lucrurile pe hârtie sau chiar în mintea mea. M-au ajutat să fiu ordonat, să simplific, să dau la o parte ceea ce este irelevant. 

Invită-ne la un film…

„Meet Joe Black“ cu Anthony Hopkins și cu Brad Pitt. Îmi plac filmele cu mesaj, care transmit ceva. 

Sau la un concert de-al tău….

Vă invit cu drag. De obicei, postez pe Facebook concertele pe care le am, cu o săptămână înainte.

Ți-ai dori, din când în când, să fii un om cu o viață normală?

Nu, niciodată. Îmi asum asta și îmi place să fac oamenii fericiți. Orice comentariu pe care îl primesc de genul „Tavi, azi mi-ai făcut o bucurie“ mă bucură foarte tare și pe mine.

Te supără tabloidele?

Nu. M-au supărat, dar m-a învățat Gabriela să fiu mai tare, mai puternic. La începutul relației noastre, au scris o mulțime de minciuni. Dar, între timp, au văzut că suntem OK. M-au cunoscut și pe mine mai bine și ne-au lăsat în pace, nu mai scriu nimic rău.

Preferi…

Chitara.

Iubești…

Pe soția mea.

Ești un șofer…

Foarte bun. 

Cel mai complicat lucru din viața ta este…

Eu însumi. 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr23/09.06.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

 

Comments

comments

Leave a Reply