Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Teodora Diaconu: Am tot primit șanse și nu le-am ratat

Teodora Diaconu: Am tot primit șanse și nu le-am ratat

Teodora Diaconu, alias Theo Rose – fetița care iubește albastrul, căreia îi place să danseze și să culeagă iasomie – încă se teme de întuneric și de poveștile cu fantome, deși a crescut.

Nonconformistă, dar ambițioasă și talentată, Theo este deja o voce cunoscută în showbizul românesc. Acum, concurează pentru premiul cel mare de la Te cunosc de undeva!, o emisiune de  succes de la Antena 1. Deocamdată, se află la porțile succesului și totul depinde doar de ea. 

E greu să bați la porțile succesului de la o vârstă atât de fragedă?

Cu siguranță că nici ușor nu poate fi, însă am curajul și determinarea. Așadar, sper ca aceste porți să se deschidă larg cât mai curând.

Obișnuința cu scena și dependența de succes nu te îndepărtează de școală, de necesitatea  instruirii la această vârstă?

De când mă știu, am mers cu aceste două lucruri fundamentale în paralel, așa că am învățat să îmi gestionez timpul și atenția astfel încât să nu pierd teren pe nici o parte.

Ce ți-a plăcut la școală?

Am învățat bine și mi-am rezervat dreptul de a acorda mai multă atenție materiilor sau lecțiilor care îmi stârneau cel mai mult interesul.

Ai avut și corigențe?

Nu am avut corigențe niciodată și nu am fost nici măcar aproape de a avea vreuna.

Ești foarte tânără. Te sfătuiești cu mama ta și în materie de viață personală?

E normal ca mama să știe ce se petrece cu mine. Mama are și o intuiție foarte bună și mi-a demonstrat de-a lungul timpului că are dreptate la fiecare îndemn sau atenționare. M-a pregătit bine pentru momentul când a trebuit „să iau viața în piept“ și nu intervine decât atunci când simte că e cazul.

Intenționai să faci studii academice de muzică. Mai ai în plan asta?

Fac asta deja, studiez pedagogie muzicală la facultate pentru completarea cunoștințelor în muzică, dat fiind faptul ca am terminat și un liceu cu același profil.

Ai avut modele pe care le-ai urmat în carieră?

Sigur că am avut și primul model a fost sora mea, de la care am învățat să cânt, să mă port și să îmi descopăr personalitatea. Au mai urmat modele cu care mă identificam și de la care, zic eu, am luat ce era mai bun.

Cât timp îți ia pregătirea unui rol pentru Te cunosc de undeva!?

Întreaga săptămână. Și, de fiecare dată, dacă aș mai fi avut timp, tot aș mai fi găsit ceva de corectat.

Care a fost cea mai dificilă piesă muzicală? Dar cel mai complicat personaj pe care l-ai avut de interpretat în această emisiune?

Fiecare personaj în parte m-a pus în dificultate într-o oarecare măsură și fiecare piesă muzicală necesită alta tehnică vocală, ceea ce m-a ajutat enorm în dezvoltarea personală și artistică.

Între simplu și sofisticat, ca stil de vestimentație, ce preferi?

Simplu, cu siguranță, cel puțin în viața de zi cu zi. Când am concerte, în funcție de context, mai îmbrac și ținute sofisticate.

Cine îți alege hainele de scenă?

Eu obișnuiam să le aleg, împreună cu cei din echipa mea, însă de curând am început să consult și stiliști, pentru că era firească o evoluție și în sensul ăsta. 

Ai învățat diverse trucuri apropo de stil de vestimentație?

Bineînțeles!  Învăț tot timpul lucruri noi și reușesc să îmi definitivez un stil vestimentar care să mă caracterizeze și să mă avantajeze.

Ziua, te fardezi?

De ceva vreme nu mai sunt o împătimită a fardatului în timpul liber. Am avut o perioadă de rătăcire în acest sens, ca orice adolescentă, până când am început să simt că tenul meu are nevoie să respire și să fie îngrijit în zilele în care nu stă acoperit de stratul de machiaj la filmările sau evenimentele la care particip.

Cine îți îndrumă pașii în carieră?

Echipa Mixton Music și cu mine. Împreună ne documentăm, propunem idei și construim împreună lucruri frumoase și un drum cu succes.

Cine te ascultă atunci când ești în impas și cu cine te sfătuiești?

Întotdeauna e cineva căruia mă confesez. Managera mea, Alina, sora mea sau mama. În ele mă încred și știu că întotdeauna îmi vor ridica moralul și mă vor motiva să trec peste momentele de impas.

Cât de importantă este familia în startul unei cariere artistice, pentru un copil care oricum visează să fie la televizor, fie că are , fie că nu are chemare?

Familia are un rol extrem de important. În primul rând, copilul trebuie să afle din familie dacă are sau nu chemare artistică. În cazul în care are, să fie susținut de aceasta, în caz contrar, familia să-l îndrume către altceva. Copiii au nevoie de motivație, de laude și critici cu limită. Dar și să își descopere singuri stilul și personalitatea și să și-o dezvolte într-o libertate controlată și gestionată ușor, din umbră, de către familie.

Ai renunțat la păpuși pentru muzică?

Nu am fost nevoită să renunț la nimic pentru muzică. Nu m-am dat în vânt după joacă cu păpușile prea mult timp. Din momentul în care am descoperit muzica, am considerat-o cea mai distractivă joacă.

Care a fost șansa ta, pe care nu ai ratat-o și care ți-a oferit oportunitatea de a te face cât de cât remarcată?

Am tot primit șanse și nu le-am ratat, pentru că așa a fost să fie. Colaborarea cu echipa mea a fost una din ele. Și ” Te cunosc de undeva!”, care înseamnă extrem de mult pentru mine.

Talentul sau frumusețea contează pe scenă?

Talentul mai întâi, care, la rândul lui, trebuie ambalat frumos și sincer.

Citește și:

Anca Țurcașiu: Nu-mi place să dansez!

Nicoleta Nucă: Mi-am dorit să fac muzică din copilărie

Dan Bordeianu: Ziua ideală este cea de azi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Leave a Reply