Esti aici
Femeia.ro > Promo > Condimente permise copiilor

Condimente permise copiilor

Copiii alimentati natural fac cunostinta cu diversele condimente chiar inainte de inceperea diversificarii, prin laptele de mama, care pastreaza gustul lor.

Reactia bebelusului poate fi, de exemplu, una de refuz daca, inainte de a alapta, mama a consumat mancare foarte condimentata sau usturoi, care imprima laptelui un gust puternic. Pentru a calma colicile abdominale, mama ii da bebelusului ceai, care este un amestec de chimen, anason, fenicul si busuioc. Trebuie sa tinem cont de faptul ca toate ingredientele pe care le vom folosi pentru prepararea mancarii copilului, fie cu condimente sau nu, trebuie sa fie naturale si de buna calitate. In privinta condimentelor pe care le folosim trebuie sa tinem cont de faptul ca unele dintre ele, daca sunt folosite in exces, pot fi iritante.

Condimentele aromate sunt… recomandate

Pentru a fi sigura ca micutul tau va calca cu dreptul in lumea alimentelor pline de arome imbietoare si gusturi delicioase este bine sa ii condimentezi mancarea numai cu anumite mirodenii.

Condimente care nu trebuie sa lipseasca bebelusului

Unul dintre acestea este patrunjelul, care poate fi introdus in supe, cartofi sau salate incepand cu varsta de 6 luni, fiind o sursa bogata de vitamina C, calciu, fier si provitamina A.

Condiment aromat mai este si mararul, care se recomanda de la varsta de 7 luni, fiind folosit in supe, salate, preparate din peste si mazare si care aduce beneficii digestiei. Leusteanul se poate folosi, de asemenea, dupa varsta de un an, la asezonarea ciorbitelor.

Inca un condiment bun pentru micuti, care se recomanda dupa varsta de 1 an, este tarhonul, care contine uleiuri volatile, taninuri, vitaminele B1 si C, saruri minerale (sodiu si potasiu), iar datorita continutului de minerale poate inlocui sarea.

Nu in ultimul rand, busuiocul, care contine vitaminele A, C si are un puternic efect antioxidant. Contine calciu si vitamina K atunci cand este uscat, este un puternic antiseptic digestiv si se potriveste cel mai bine cu pastele, rosiile si fasolea alba.

Clasificarea condimentelor

  • condimente acide (otet), care nu sunt recomandate in alimentatia copiilor, asa incat acestea trebuie inlocuite cu zeama de lamaie;
  • condimente picante (piper, mustar, boia, capere);
  • condimente aliacee (usturoi, ceapa, hrean);
  • condimente aromate (marar, patrunjel, tarhon, busuioc, leustean, cimbru, foi de dafin, scortisoara, vanilie, anason);
  • condimente saline (sarea de bucatarie).

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns