Ce poți găti cu un pachet de aluat?

Ce poți găti cu un pachet de aluat?

Muschi in aluat

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 muschiulet de porc
  • 800 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 crenguta de rozmarin
  • ulei de masline

Spala cepele. Adauga ciupercile, sare si piper si lasa pe foc sa se inabuse. Unge muschiuletul cu ulei, cresteaza-l din loc in loc, pune ace de rozmarin si inabusa-l. Intinde pe foaia de aluat amestecul de ciuperci. Asaza bucata de carne bine patrunsa, dupa care ruleaza cu grija. Coace 30 de minute.

Para bandajata

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 5-6 pere bine coapte
  • 2-3 lingurite cu miere
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte

Spala perele, sterge-le cu un servet si taie-le putin la baza, ca sa stea in picioare. Unge-le cu mere, imbraca-le in aluatul intins putin si taiat in fasii late de 2 cm. Unge-le cu putin galbenus batut cu lapte. Asaza perele in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le cam 20 de minute.

Foietaj cu smochine

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 15 smochine
  • 75 g migdale
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou

Prajeste migdalele in cuptor. Atentie sa nu se arda! Zdrobeste-le si freaca-le energic cu untul si zaharul, pana cand obtii o pasta omogena. La final, incorporeaza oul. Asaza foaia de aluat intr-o tava neunsa. Unge deasupra cu pasta de migdale si asaza felii de smochine. Coace cam 30 de minute.

Minitarte

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 100 g gorgonzola
  • 300 g telemea
  • 2 linguri cu smantana
  • 3-4 rosii
  • chimen

Intr-un castron, rade telemeaua si amestec-o bine cu gorgonzola si smantana. Aromatizeaza cu putin chimen. Taie din aluat cercuri si asaza-le in formele de minitarta neunse. Umple-le cu amestecul de branza si pune cubulete de rosii. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, cam 20 de minute.

Pernite caramelizate

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 kg ceapa rosie
  • 3 lingurite zahar brun
  • 3 linguri cu unt
  • 300 g branza de capra

Caleste ceapa in unt. Adauga zaharul brun si lasa sa se caramelizeze putin. Taie foaia de aluat in patrate potrivite si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare patrat, pune cate 1-2 lingurite cu ceapa caramelizata si cate o bucata de branza de capra. Coace cam 30 de minute.

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult