Bogată în vitaminele A, B şi C, ceapa conţine proteine, zahăr şi minerale şi are proprietatea de a ne ajuta să ne ferim de gripă. De asemenea, contribuie la menţinerea sănătăţii rinichilor şi ameliorează simţitor crizele reumatismale.
Persoanele care mănâncă frecvent ceapă sunt ferite de boli de inimă şi de tromboze venoase. Mai mult, fructosanul – o substanţă din conţinutul acesteia – îi conferă proprietăţi diuretice. Nu îl ultimul rând, banala ceapă – în special sucul ei – are proprietăţi antiinflamatorii, antiparazitare şi contribuie mult la menţinerea în limite normale a colesterolului. Descoperă AICI și alte beneficii ale consumului de ceapă.
Foto: 123RF
Ceapa, inamicul de temut al gripei
Cele mai citite
Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]
Iarna vine cu aer mai rece sau chiar ger, vânt și o schimbare de culoare a naturii, dar și cu nevoia de a adapta rutina de îngrijire a pielii. După luni întregi de expunere la soare, apă sărată sau clor și variații mari de temperatură, pielea are nevoie de refacere. În sezonul rece, aerul devine […]