Cele mai pufoase clătite americane. Rețeta e gata în câteva minute

Cele mai pufoase clătite americane. Rețeta e gata în câteva minute

Ți-e poftă de ceva dulce sau visezi la un mic dejun ca în filme? Porția perfectă de clătite americane te așteaptă! Rapid de pregătit și delicioase, servite cu sirop de arțar și fructe proaspete, transformă orice dimineață într-un moment de răsfăț.

Dimineața perfectă începe cu clătite americane pufoase

Te gândeşti la un mic dejun care să simtă ca o îmbrăţişare caldă? Nimic nu spune „răsfăţ” mai bine decât o porţie generoasă de clătite americane, pufoase şi moi, care abia aşteaptă să fie acoperite cu sirop de arţar şi scăldate în fructe proaspete.

Clătitele americane se deosebesc de cele clasice prin textura lor mai groasă, mai uşor aerată, un pic ca nişte pernuţe dulci care se topesc în gură. Asta se datorează aluatului cu făină, lapte, ouă şi un agent de creştere, de obicei praf de copt, care le conferă acea consistenţă pufoasă.

Ingredientele pentru 4 porții de clătite americane

Le poţi pregăti rapid, cu ingrediente simple pe care probabil le ai deja în bucătărie,  un minim de efort pentru un maxim de satisfacţie. Astfel, vei avea nevoie de:

  • 250 g făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri zahăr
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 g unt topit

Mod de preparare

Începe prin a combina ingredientele uscate într-un bol mare. Separat, bate ușor laptele cu ouăle și untul topit. Toarnă compoziția lichidă peste cea uscată și amestecă cu grijă până obții un aluat omogen, lăsând câteva cocoloașe care vor face clătitele mai pufoase.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și unge-o cu puțin unt sau ulei. Toarnă câte un polonic de aluat pentru fiecare clătită și lasă-le să se coacă 2-3 minute, până apar bule la suprafață și marginile se fixează. Întoarce clătitele și mai prăjește-le încă 1-2 minute până devin aurii.

Clătitele americane devin cu adevărat irezistibile atunci când le servești cu puțină imaginație. Stropește-le cu sirop de arțar, adaugă fructe proaspete precum afine, zmeură sau felii de banană, și completează cu puțin unt topit sau o lingură de iaurt grecesc. Pentru aromele de iarnă, un praf fin de scorțișoară sau nucșoară transformă totul într-o experiență delicioasă, care-ți încântă toate simțurile.

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

Într-o perioadă în care avem la îndemână nenumărate trucuri pentru curățenie și soluții pe care le putem prepara chiar acasă, din ingrediente la îndemână, există experimente mai bine să rămână neîncercate. De exemplu, aceste două ingrediente nu ar trebui combinate niciodată, deși pe rețelele de socializare apar uneori ca recomandări. Ingredientele pe care nu trebuie […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp