Curry cremos cu Cashew (rețetă vegană)

Curry cremos cu Cashew (rețetă vegană)

O rețetă vegană simplă, gata în doar 30 de minute, cu care îți vei impresiona familia și musafirii. Este potrivită pentru orice anotimp, iar ingredientele pot fi găsite în orice supermarket.

Ingrediente (4 porții)

1 lingură ulei de măsline
1/2 ceașcă ceapă tocată
1 cățel de usturoi tocat
1 lingură de ghimbir proaspăt ras
1 lingură de praf de curry (sau după gust)
2,5 căni de lapte de Cashew
1/2 cană Cashew coapte și sărate
4 căni de legume tocate (conopidă, fasole verde, broccoli)
2 căni de orez preparate conform instrucțiunilor de pe ambajal
sare după gust

Mod de preparare

1. Sotează ceapa, usturoiul și ghimbirul în ulei de măsline pentru 5 minute.

2. Adaugă pudră de chilli și lapte de Cashew, amestecând bine timp de 5 minute.

3. Mixează bine Cashew la blender și adaugă în tigaie alături de legume.

4. Acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 7-10 minute.

5. Adaugă sare după gust. Se servește peste orez.

Poftă bună!

 

Citește și: Curry cu curcan și cartof

Citește și: Curry de linte și conopidă

 

Sursă foto: Pinterest

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult