De ce este recomandat să consumi sardine în timpul sarcinii

Sardinele, ca orice alt peşte gras, sunt o sursă bogată de acid docosahexaenoic (DHA), necesar în procesul de maturizare a creierului şi a sistemului nervos central.

În plus, este mai puţin probabil ca sardinele să fie contaminate cu mercur decât majoritatea tipurilor de peşte şi sunt o bună sursă de vitamina D.

Necesarul
Doza zilnică necesară este de cel puţin 300 mg. Femeile însărcinate sunt sfătuite să consume cel puţin două porţii de peşte pe săptămână, dintre care una să fie de peşte gras.
Sugestie de consum Frige sardine proaspete şi serveşte-le cu sos de roşii asezonat cu puţin piper.
Foto: www.pixabay.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult