Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 uleiuri naturale pentru frumusete

7 uleiuri naturale pentru frumusete

Naturale si usor de folosit, uleiurile se pot lua oricand la intrecere cu produsele cosmetice de ultima generatie cand vine vorba de frumusetea ta. Cu ele, nici o parte a corpului nu e data uitarii…

Ulei de argan – te scapa de riduri

Este unul dintre cele mai pretioase, rare si fine uleiuri din lume. Extras din fructele copacului cu acelasi nume si folosit in Maroc de mii de ani, este considerat si astazi un tratament cosmetic universal: vindeca iritatiile pielii, inlatura cosurile si cicatricele, intareste unghiile fragile, da stralucire parului tern, diminueaza vergeturile, ba chiar si pielea afectata de varicela a copiilor o vindeca. Multe femei il folosesc insa pentru efectele lui de intinerire. Este o veritabila arma antirid, potrivita pentru orice tip de ten, lucru datorat celui mai mare continut de antioxidanti dintre uleiurile cosmetice. Ca sa ai o piele neteda, nu trebuie decat sa aplici zilnic cateva picaturi pe fata si pe gat, seara la culcare, in locul cremei tale obisnuite…

Ulei de arbore de ceai – elimina acneea

Proprietatile lui dezinfectante, antibacteriene si antifungice il recomanda in tratarea si prevenirea infectarii ranilor, dar de mare ajutor este si persoanelor cu ten acneic. Are un miros imtepator specific si se foloseste de obicei diluat – cateva picaturi adaugate in crema de zi cu zi sau in mastile pe care le prepari acasa. Il poti aplica si in forma sa pura, pe zonele cu probleme, dar nu prea des intrucat poate provoca arsuri, iritatii sau uscarea excesiva a pielii.

Ulei de catina – vindeca cicatricele

Administrat intern, intareste imunitatea si te energizeaza, dar nici utilizarile cosmetice ale uleiului de catina nu trebuie neglijate. Este un cicatrizant puternic si ajuta tesuturile afectate ale pielii sa se regenereze repede si uniform. Aplica si maseaza uleiul de catina pe locul cu probleme.

Ulei de cocos – catifeleaza pielea

Ai pielea mereu uscata? Cu un parfum delicios, uleiul de nuca de cocos hidrateaza in profunzime si curata porii, oferindu-i pielii tale o aroma imbietoare si un plus de fermitate. Se gaseste in forma solida, dar la caldura devine lichid si usor de aplicat pe corp si pe buze – de preferat dupa baie, ca sa ai pielea ca de bebelus! Este bun si ca masca de par, impotriva varfurilor despicate. Administrat intern, te ajuta sa aculumezi mai putine calorii.

Ulei de parafina – intinereste mainile

Adesea neglijate, mainile dezvaluie multe despre o femeie, inclusiv varsta din buletin. De aceea, pe langa folosirea unei creme hidratante, e bine sa-ti rasfeti si aceasta parte a corpului cu impachetari saptamanale. O solutie cu efect imediat este parafina. Uleiul de parafina poate fi procurat de la plafar sau farmacii ca sa-l folosesti singura acasa exact ca la saloanele de cosmetica.

Spala-te pe maini, sterge-le cu un prosop moale, apoi scufunda-le in ulei si maseaza bine. Urmatorul pas este sa-ti impachetezi mainile in folie de plastic, iar apoi sa-ti pui o pereche de manusi din tesatura. Caldura favorizeaza buna absorbtie, iar dupa 20 de minute, pielea va fi ca noua! Acelasi tratament poate fi folosit si pentru picioare, daca iti face probleme pielea aspra de pe calcaie.

Ulei de grepfrut – alunga celulita

Calitatea de a elimina toxinele din organism si excesul de apa din tesuturi recomanda uleiul de grepfrut ca pe una din cele mai bune solutii anticelulitice. Adauga deci cateva picaturi din acest ulei esential in lotiunea ta de corp obisnuita de fiecare data cand incepi masajul anticelulitic! 15 minute pe zi sunt suficiente pentru a obtine efecte vizibile in cateva saptamani.

Ulei de ricin – fortifica parul

Sigur ai auzit despre efectele uleiului de ricin asupra genelor si sprancenelor… Un rezultat mult mai rapid poti obtine cand vine vorba de tratarea parului deteriorat sau care cade peste masura. O data sau de doua ori pe saptamana, aplica acest ulei la radacina, apoi intinde-l pe lungimea firului de par cu ajutorul unei perii si lasa-l sa actioneze 3-4 ore (sau, daca este posibil, toata noaptea) si te speli apoi pe cap cu samponul obisnuit. Stimuleaza cresterea parului, il face mai lucios si mult mai rezistent.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns