Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Calmează rapid tenul iritat

Calmează rapid tenul iritat

Fie că e de la vânt, de la frig, de la un produs cosmetic ce nu ţi-a priit, iritaţia tenului nu dă bine deloc şi nici n-ar fi recomandat s-o ascunzi sub tone de machiaj, ca s-ar putea să înrăutăţeşti situaţia. Mai bine fă un inventar în bucătărie şi adună-ţi ingredientele necesare pentru nişte tratamente rapide şi eficiente la domiciliu, care vor calma pielea feţei şi-i vor reda calităţile de suport excelent pentru machiaj.

Mască de lactatehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/03/29/honey-mask.jpg

Ai nevoie de: o linguriţă cu smântână, una de iaurt natural (nu de băut), un gălbenuş de ou.
Amestecă ingredientele, aplică pasta obţinută pe faţă şi decolteu şi stai aşa jumătate de oră, după care clăteşte cu apă călduţă şi hidratează cu o cremă potrivită tipului tău de ten.

Mască de miere

Ai nevoie de: o linguriţă cu miere, 100 ml de lapte, un pumn de flori de muşeţel.
Pune florile în lapte, lasă-le jumătate de oră, după care scoate-le şi înlocuieşte-le cu mierea. Aplică pasta obţinută pe ten şi stai aşa 15-20 de minute. Pentru rezultate foarte bune, apelează la acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

Mască de brânză

Ai nevoie de: o lingură cu brânză de vaci şi câteva fire de pătrunjel verde.
Toacă verdeaţa mărunt şi amestec-o cu brânza frecată cremă. Aplică pe faţă pentru 25-30 de minute şi clăteşte cu apă caldă. Prin cantitatea ridicată de vitamina C pe care o conţine, pătrunjelul va reface forţele tenului obosit de iritaţie.

Mască de morcovi

Ai nevoie de: un morcov mare şi un borcănel de iaurt gras.
Dă morcovul prin răzătoare, pune-l într-o bucată de tifon şi stoarce sucul din el. Amestecă sucul cu iaurtul şi aplică pasta pe faţă, timp de 15-20 de minute. Pentru un efect sporit, o poţi înlătura cu lapte călduţ. Betacarotenul din morcov se va ocupa cu succes de tratarea zonelor descuamate ale tenului iritat.

Mască de cartof

Ai nevoie de: un cartof mediu fiert foarte bine, o lingură cu lapte, o lingură cu ulei de măsline.
Pasează cartoful şi amestecă-l cu restul ingredientelor. Aplică pasta pe faţă şi stai aşa 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Cartoful va calma tenul iritat, laptele îl va hidrata, iar uleiul îl va hrăni.
Atenţie! Dacă tenul tău este iritat din cauze medicale şi nu din cele de mediu, ar fi bine să faci o vizită medicului dermatolog înainte să testezi pe pielea ta eficienţa acestor măşti!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns