Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Iluzionism în bucătărie

Iluzionism în bucătărie

in bucatarie

Tot ce-i bun este foarte des și simplu de realizat și doar de un mic artificiu e nevoie ca rezultatul să iasă perfect în bucătărie. Iată ce secrete ascund mâncărurile aparent sofisticate.

1. Dacă ai tendința de a săra carnea înainte de fript, e mai bine să o asezonezi doar cu condimente. Dacă folosești sare, carnea capătă un gust fad și un aspect uscat.

2. Aluaturile ies pufoase dacă folosești drojdie de bună calitate și, desigur, dacă știi cum să o pregătești înainte s-o amesteci cu făina. Apa în care o scufunzi să nu fie nici rece, nici fierbinte, fiindcă altfel inhibă creșterea.

3. Nu prea te încumeți să faci prăjituri fiindcă nu ți-a ieșit din prima? Acordă-i șansă tortului și, când amesteci compoziția de blat cu albușurile bătute spumă, nu face mişcări circulare şi nici prea energice, ci pornind delicat de la fundul vasului către suprafaţă, ca aluatul să rămână aerat.

4. Zacusca pe care o faci acum, în prag de toamnă, va fi mult mai gustoasă dacă înlocuiești ceapa călită în ulei cu ceapă coaptă. În plus, ea va fi și mult mai sănătoasă, ușor de digerat.

5. Nu pune tarhonul înainte de a se termina fierberea. Pus exact la final, după ce ai oprit focul, condimentul (de preferință, cel proaspăt, care e infinit mai aromat decât cel uscat) va da preparatului o savoare aparte.

6. Nu arunca piciorușele ciupercilor dacă nu le găsești utile când faci tocănița. Pune-le într-o punguță la congelator și aromatizează ulterior sosurile și alte mâncăruri gătite.

7. Din când în când, te abați de la dietă cu câte o porție de cartofi prăjiți, dar te supără când aceștia își pierd fermitatea? În acest caz, scurge-i bine de apă, apoi șterge-i cu un șervet înainte să-i arunci în tigaia încinsă.

8. Pune câteva mere în lada în care depozitezi cartofii peste iarnă. Aceștia nu vor încolți.

9. Mujdeiul va fi mai gustos dacă adaugi miez de nucă în mojar, iar la final îl freci cu câteva linguri de ulei de măsline.

10. Supa (și majoritatea sosurilor) capătă un gust mai rafinat dacă adaugi puțin unt imediat cum ai luat-o de pe foc.

11. Nu decoji sfecla-roșie înainte să o pui la fiert. Altfel, își pierde culoarea și salata ta nu va mai fi la fel de apetisantă.

12. Ține peștele cinci minute în lapte și abia apoi dă-l prin pesmet și prăjește-l. Este savuros!

13. Îți place ciorba de vită, dar îți displace că nu e mereu limpede? Spală bine cojile de la două ouă și pune-le la fiert împreună cu carnea și o să vezi diferența!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © Lars Zahner – Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns