Legume si culoare – ce beneficii au legumele in functie de culoarea lor

Culoare: roşu
Legume: roşii, ceapă roşie, ridichi, sfeclă roşie
Beneficii: legumele roşii conţin licopen, care scade riscul de a face anumite tipuri de cancer şi protejează împotriva bolilor de inimă.

Culoare: verde
Legume: broccoli, spanac, ştevie, salată, gulii, castraveţi, fasole verde, ardei gras, dovlecei.
Beneficii: conţin luteină, care protejează vederea şi, totodată, protejează împotriva degenerescenţei maculare, o boală de vedere gravă.

Culoare: galben/ portocaliu
Legume: cartofi, morcovi, dovleac, ardei gras galben, roşii galbene, porumb.
Beneficii: Legumele de această culoare conţin betacaroten, care creşte imunitatea.

Culoare: albastru/ mov
Legume: vinete, varză roşie
Beneficii: Conţin antocianină, un puternic anticancerigen.
 
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursa informatii: revista MAMI/ aprilie 2014
 

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult