Mini quiche cu legume

Mini quiche cu legume

Când ai musafiri, dar nu prea ai mult timp la dispoziție, prepară câteva mini quiche cu legume și vei fi la înălțime!

Ingrediente

275 g aluat foitaj
100 g șuncă
200 g broccoli
150 g roșii cherry
4 fire de ceapă
120 g brânză Emmentaler rasă
2 căței de usturoi
250 g smântână
3 ouă
ulei
sare
piper

1. Taie șunca în fâșii subțiri. Opărește buchețelele de broccoli în apă cu sare timp de 3-4 minute. Spală și taie în jumătăți roșiile cherry, iar ceapa, în rondele. Pune toate legumele într-un castron, împreună cu șunca și brânza rasă.
2. Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt. Amestecă-i apoi cu smântâna și ouăle bătute separat. Asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și toarnă amestecul peste cel de legume, șuncă și brânză rasă.
3. Întinde foaia de aluat pe un tocător mai mare sau pe masa presărată cu făină. Cu o formă sau cu gura unui pahar, decupează discuri cu diametrul de 8 cm și așază-le în formele de brioșă unse cu foarte puțin ulei.
4. Toarnă compoziția în formele pregătite și dă la cuptor o jumătate de oră sau până ce mini quiche-urile capătă o culoare rumenă și apetisantă. Scoate-le după ce s-au răcorit cinci minute și servește-le călduțe sau reci, alături de frunze de radicchio, salată creață, rucola.

Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Foto: © Igor Dutina – Fotolia

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult