Miraculoasa supa de usturoi

Miraculoasa supa de usturoi

Miraculoasa supa de usturoi – Usturoiul este recunoascut ca fiind unul din cele mai eficiente alimente medicament, dar despre miraculoasa supa de usturoi dupa reteta de mai jos se spune ca este mai activa decat orice antiobiotic. Supa este utila in gripe si raceli, in afectiuni pulmonare si infectii respiratorii, este utila in tratarea infectiilor cronice si in rezolvarea unor probleme infectioase de natura microbiana a tractului urinar. Miraculoasa supa nu are contraindicatii pentru ca tot ceea ce contine este fiert, deci este utila si celor care suporta greu usturoiul, fara efecte adverse.

Supa de usturoi poate fi consumata ca solutie pentru prevenirea si combaterea simptomelor si in caz de hipertensiune arteriala si pentru cei care sufera de arteroscleroza si care au probleme de circulatie. Miraculoasa supa este utila si in afectiunile articulare, mai ales daca sursa lor o reprezinta infectiile.

Iata cum prepari miraculoasa supa de usturoi.

Pune la fiert in apa cu sare, spatele de la doi pui si patru aripi de pui, intr-un litru de apa. Aduna spuma si lasa sa fiarba la foc mic pana ce zeama ajunge la jumatate. Da deoparte si strecoara supa.

Pentru supa ai nevoie de 50 de catei de usturoi curatati (asta inseamna circa 5-6 capatani de usturoi, dar nu conteaza marimea capatanilor, important este ca numarul cateilor trebuie sa fie aproximativ 50) si striviti usor cu lama cutitului. Mai ai nevoie de 100 de grame de unt, doua linguri de ulei de măsline, doua- trei cepe mari tocate marunt si un amestec, dupa gustul tau de cimbru uscat si foi de dafin, la care adauga si o legatura mare de patrunjel proaspat.

Pune untul la topit intr-o tigaie, adauga uleiul, si pune la calit ceapa. Dupa cateva minute pune usturoiul si caleste totul pentru 10 minute la foc mic. Intr-un vas pune supa de pui, adauga 500 mililitri de apa si pune toate ierburile (mai putin patrunjelul proaspat). Cand clocoteste pune amestecul de ceapa si usturoi, cu tot cu sos. Acopera si fierbe la foc mic pentru 15 minute.

Cu un blender vertical transforma totul in crema. Adauga in supa de usturoi doua linguri de smantana si o ceasca de lapte. Potriveste gustul cu sare si piper. Lasa totul sa traga un clocot si da deoparte. Adauga patrunjelul tocat marunt si gata! Supa de usturoi este gata!

Se poate pastra 2-3 zile la frigider si se consuma o cana la fiecare masa.

Miraculoasa supa se poate consuma si daca nu ai nici un fel de probleme de sanatate, mai ales in perioadele in care te simti cu imunitatea la un nivel scazut. Supa de usturoi se poate prepara si consuma de doua ori pe luna.

Sursa foto: pixabay.com

 

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult