Miturile din jurul produselor din soia, demolate de o celebră nutriţionistă

Miturile din jurul produselor din soia, demolate de o celebră nutriţionistă

Soia este o plantă anuală aparţinînd  familiei botanice  Fabaceaecu denumirea ştiinţifică Glycine hispidaşi originară din Asia centro orientală. Pînă în 1800 era cultivată doar în China. La jumătatea secolului XX cultivarea acestei plante înafara ţării de origine s-a dezvoltat foarte mult. Principalii producători mondiali sunt SUA urmata în Europa de Franţa şi Italia.
Soia este una dintre cele mai importante plante alimentare în special pentru conţinutul său în ulei(18-20%)  şi proteine. Substanţele grase pe care le conţine fac din soia cea mai calorică leguminoasă dar în schimb are cel mai mic conţinut de carbohidraţi. Află AICI mai multe informații.
Foto: pixabay.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Andreea Vasile | 04 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 04 decembrie 2025

Dacă o întâlnești pe Tilly Niculae fără să știi cine este, ai putea jura că este doar o puștoaică, cu zâmbet larg și energie debordantă, care nu știe cât de complicată poate fi viața de adult. Însă realitatea este cu totul alta. Pe 28 noiembrie, Tilly a împlinit 40 de ani, iar drumul ei nu […]

Citeste mai mult