
Ca sa ai o alimentatie sanatoasa si sa nu te ingrasi, trebuie sa ai grija cum combini alimentele intre ele. De exemplu, carnea de pui e „cel mai sanatoasa” daca o mananci alaturi de orez, in timp ce carnea de vita trebuie combinata cu salata de cruditati.
Piept de pui + orez
AVANTAJUL: Alimentele bogate in proteine si lipide (carnea) au nevoie de carbohidrati pentru a preveni hipoglicemia, dezechilibrul mineral si cresterea colesterolului.
Ceapa + usturoi + legume uscate
AVANTAJUL: Ceapa si usturoiul sporesc cu 73% absorbtia fierului pe care il contin fasolea, lintea, nautul si mazarea. De asemenea, ceapa si usturoiul dubleaza absorbtia de zinc.
Spanac + morcov + avocado
AVANTAJUL: Grasimile bune pe care le contine avocado te ajuta sa absorbi de cinci ori mai bine luteina din salata si din spanac. De asemenea, ele cresc asimilarea betacarotenului din morcov, care protejeaza impotriva problemelor de inima si a cancerului.
Terci de ovaz + suc de portocale
AVANTAJUL: Aceasta combinatie este ideala pentru micul dejun deoarece, pe langa aportul de energie furnizata organismului tau, te ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau din sange.
Friptura de vita + salata de curditati + lamaie
AVANTAJUL: Vitamina C din lamaie si betacarotenul din salata de cruditati cresc absorbtia fierului din carne.
- Exista si perechi de alimente care se completeaza reciproc, dar pe care trebuie sa le eviti, deoarece ingrasa (de exemplu, friptura si piure de cartofi sau paste si carne).