Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 6 reguli pentru cura de slabire

6 reguli pentru cura de slabire

Orice dieta are un regulament, dar aceste 6 reguli pentru cura de slabire ar trebui sa se regaseasca in toate planurile de dieta pentru ca sunt in egala masura sanatoase si sustin procesul de scadere in greutate.

Cele 6 reguli pentru cura de slabire fac dieta mai eficienta si mai usoara, dar se pot adapta la orice regim.

1. Prima regula spune ca trebuie sa consumi, in fiecare zi, cel putin 20 de grame de fibre. Aceasta este cantitatea minima care sustine tranzitul intestinal si te ajuta sa elimini grasimile in exces. Fibrele au si capacitatea de a scadea valoarea calorica a alimentelor ingerate.

2.  A doua regula, din cele sase reguli pentru cura de slabire, este respectarea necesarului de calciu si de vitamina D, in fiecare zi. Calciul are capacitatea de a pune in miscare celulele grase din depozitele adipoase. Se spune despre calciu ca este „glontul magic” care rupe legaturile intre celulele grase. Stie toata lumea ca un consum echilibrat de lactate este o cale sigura si sanatoasa pentru o silueta frumoasa, si asta tocmai pentru combinatia calciu si vitamina D.

Si vitamina D are rolul sau in dieta. Vitamina D este stocata in depozitele de grasime. Daca organismul primeste sufiecienta vitamina D, in fiecare zi, nu o sa mai fie nevoie de depozite, astfel ca acestea se vor dezintegra mai usor.

3. A treia regula se refera la grasimile sanatose. Intr-o dieta sanatoasa, dar si in cadrul unei cure de slabire sunt obligatorii cel putin 1,3 grame de omega 3. Un consum adecvat de grasimi sanatoase este una dintre cele mai bune cai prin care apetitul este tinut sub control, iar aceasta este foarte important in cursul unei diete. Surse de grasimi sanatoase sunt: avocado, peste gras, nuci si migdale.

4.  Aport de proteine si a patra regula. Consumul de proteinele este calea cea mai lejera intr-o dieta si una din cele mai importante reguli pentru o cura de slabire. Metabolismul functioneaza eficient daca, de la 10 pana la 35% din caloriile zilnice, vin din proteine.

5. Apa fara dieta nu se poate. Una dintre regulile cele mai importante intr-o cura de slabire, dar nu numai, este consumul suficient de apa. Daca bei apa, in absenta unei diete sanatoase, nu inseamna ca slabesti, dar consumul sportit de apa este obligatoriu dat fiind faptul ca apa este mijlocul de transport si intermediarul tuturor proceselor metabolice din organism.

6. Ceai verde si cura de slabire. Daca esti un consumator de ceai verde stii pe propria piele cat de eficient este pentru sanatate. Daca nu esti consumator de ceai verde afla ca una dintre regulile de baza ale dietelor este sa bei cel putin o cana de cei verde, neindulcit, in fiecare zi. Acesta aduce antioxidanti si ajuta la arederea depozitelor de grasime.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns