
Auzim mereu vorbindu-se despre toxine, dar putini stiu de unde vin, unde se ascund si ce efecte au ele asupra organismului. Daca de undele surse de toxine ne lovim zi de zi fara voia noastra, altele pot fi lesne evitate…daca stim de ce anume sa ne ferim.
Obiceiurile vicioase
Alcoolul si tigarile consumate frecvent creeaza depuneri de toxine in celulele organismului, afectand direct ficatul si plamanii. Ciroza si cancerul pulmonar sunt cele mai grave complicatii de care pot avea parte fumatorii si alcoolicii.
Produsele de igiena si infrumusetare
Sapunul, sampoanele, cremele, deodorantul si alte produse de calitate indoielnica distrug in timp stratul protector al pielii si faciliteaza patrunderea toxinelor in fluxul sangvin. Sulfatul de sodiu, plumbul si clorura de aluminiu sunt doar trei dintre substantele nocive continute de aceste produse.
Odorizantele si substantele de curatare
Perodusele pentru improspatarea aerului, precum si cele pentru desfundarea tevilor sau detergentii/inalbitorii cu miros puternic emana in aer substante nocive pentru organism. Foloseste-le, asadar, cu precautie.
Dieta zilnica
Produsele tip fast-food, mezelurile, fainoasele, dulciurile, alimentele bogate in grasimi sau foarte sarate, stim cu totii, sunt nesanatoase. Mai grav este insa ca si carnea proaspata, fructele si legumele pe care le cumparam din magazine pot fi daunatoare. Verdeturile sunt adesea tratate cu pesticide, insecticide ori coloranti, iar vitele si pasarile au parte de un meniu plin de hormoni si antibiotice pentru grabirea cresterii si prevenirea imbolnavirii. Toate aceste substante sunt ingerate odata cu carnea, fructele sau legumele respective.
Mediul inconjurator
Gazele de esapament si poluarea industriala fac aerul aproape inrespirabil, mai ales in orasele mari, cauzand dezechilibre ale sistemului imunitar, alergii, astm si chiar cancer.
Medicamente
Numarul persoanelor care urmeaza tratamente medicamentoase fara a cere sfatul medicului este ingrijorator, iar cel mai mare risc la care se supun este acela al intoxicarii ficatului, rinichilor si altor organe cu substantele din compozitia respectivelor pastile administrate in exces.
Chiar si cand urmam un tratament indelungat recomandat de specialist detoxificarea este necesara.
Mobila si diverse electrocasnice
Chiar si cele mai nevinovate obiecte, precum aparatele electrocasnice, covoarele sau mobila, sunt tratate cu substante chimice care persista multa vreme in locuinta, iar noi le inhalam. In timp, pot cauza dereglari hormonale, migrene, ameteli sau afectiuni mai grave.