
Dă gust nu doar ciorbelor şi supelor, ci salatelor, în stare crudă. Şi nu doar atât! Rădăcina de pătrunjel are remarcabile efecte terapeutice.
Cum se consumă
Exte de preferat să o consumi în stare crudă, dată pe răzătoarea mică şi adăugată în salate.
Ce tratează
În primul rând, reglează digestia. Datorită faptului că stimulează producerea de sucuri gastrice, favorizează mişcările musculaturii tubului digestiv, previne formarea gazelor intestinale şi apariţia colicilor abdominale, un consum frecvent de rădăcină de pătrunjel adăugată în salate poate fi secretul unei bune digestii, combătând în felul acesta dispepsia, indigestia şi constipaţia. Apoi, consum frecvent de rădăcină de pătrunjel stimulează activitatea ovarelor, contribuind în felul acesta la normalizarea activităţii glandelor endocrine, piedică împotriva îmbătrânirii premature. Iar asta nu e tot. Previne formarea calculilor biliari, întrucât stimulează colecistul să elibereze bila și reglează nivelul colesterolului şi al bilirubinei din lichidul biliar.
În plus, rădăcina de pătrunjel are darul de a scădea tensiunea arterială! În acest scop, se recomandă consumul frecvent de rădăcină de pătrunjel în formă crudă (cel puţin 35 g în fiecare zi).
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images