Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Solutii care reduc consumul de sare

Solutii care reduc consumul de sare

Indiferent daca trebuie sa elimini ori sa reduci cantitatea de sare consumata zilnic este util sa cunosti aceste solutii care reduc consumul de sare.

Sodiul din sarea de bucatarie este un mineral fundamental necesar pentru viata, dar excesul dubleaza riscul de atac vascular cerebral si cardiac. Cea mai buna cale prin care poti sa reduci consumul de sare este sa inlocuiesti sarea cu arome naturale si condimente.

Ierburile proaspete sunt perfecte in loc de sare, fie ca este vorba despre mancare gatita sau salate. Toaca marunt ierburile si adauga-le in mancare si salate. Cele mai eficiente sunt  patrunjelul, coriandrul, busuiocul, cimbrul, menta, tarhonul si leusteanul. Toate aceste plante sunt minunate nu doar pentru gustul lor bun si aroma proaspata si intensa, dar sunt si o sursa de antioxidanti, minerale si vitamine.

Coaja de portocala, lamaie si lime sunt la indemana pentru a reduce consumul de sare. Coaja citricelor este ideala in salate, sosuri si mancaruri cu sau fara carne, in loc de sare. O lingurita de coaja rasa foarte fin taie nevoia de sare din mancare.

Mancarea picanta are nevoie de mai putina sare. Piperul este un inlocuitor perfect pentru sare. Aroma si gustul iute intens si foarte placut fac insesizabila absenta sarii. Chimenul, scortisoara, cuisoarele, pudra de ardei iute sau dulce sunt doar cateva din multele condimente care te pot face sa nu simti nevoia sarii in mancare.

Ceapa, usturoiul si ghimbirul, dar si concentratele naturale cu aroma de ceapa si usturoi sunt utile pentru a limita consumul de sare din mancare.

Conform medicilor doza zilnica de sodiu nu trebuie sa depasesca 2.300 de miligrame, dar de cele mai multe ori aportul zilnic ajunge si la dublul acestei cantitati.

 


Lasă un răspuns

Sus