
Puterea de penicilină a usturoiului a fost confirmată după ce s-a reuşit izolarea diverselor substanţe din compoziţia lui, când s-a dovedit că un miligram de usturoi avea aceeaşi putere precum 25 de unităţi de penicilină.
Aliina, una dintre componente, are efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonela, dizenteria, dar şi a stafilococilor şi streptococilor. Alicina, o altă componentă, combate febra tifoidă, TBC-ul, conjunctivita, iar ajoena facilitează fluidificarea sângelui, prevenind astfel formarea cheagurilor.
Cum se consumă
Îl poți consuma ca atare, 3-5 căţei pe zi. Sub formă de sirop de tuse (se zdrobesc patru căţei de usturoi şi se amestecă apoi cu o linguriţă de miere), din care se ia de trei ori pe zi.
Ce tratează
Împrietenește-te cu usturoiul în caz de răceală, gripă, viroze – în fața sucului de usturoi, germenii care produc aceste probleme nu au nicio şansă de a ataca organismul. Aşadar, usturoiul combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii, nimicind chiar şi cei mai teribili microbi, inclusiv pe cei care cauzează lepra, gonoreea şi cangrena. Consumat cu regularitate, contribuie la creşterea rezistenţei faţă de agresiunile microbiene şi virotice.
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com