Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Julia Child, bucuria de a face mancare

Julia Child, bucuria de a face mancare

Cine este Julia Child? Nascuta in America, Julia Child  a adus mancarea rafinata si arata de a face mancare din marile bucatarii ale reastaurantelor frantuzesti in fiecare bucatarie din Statele Unite, si nu numai.

Este recunoascu faptul ca Julia Child a realizat o revolutie in bucataria americanilor si, intr-un fel sau altul in bucatariile mici si simple ale fiecaruia dintre noi. Julia Child a dovedit ca mancarea buna este la dispozitia oricui, iar a manca bine si gustos poate oricine, oriunde, oricand.

Julia Child, nascuta Julia Carolyn McWilliams, pe 15 august 1912 este cea care a reevaluat bucataria franceza si i-a invatat pe americani arta de a gatit. Cartea sa de bucate a ramas cea mai vanduta carte de bucate in SUA, din istorie. Emisiunile sale de televiziune au fost o premiera in domeniu, erau pline de situatii nostime, unele dintre ele la limita incidentelor periculoase, de fiecare data depasite cu umor si inventivitate, de genul celor care se intampla in bucatariile fiecarula dintre noi, cei care stim ca a face mancare este o bucurie.

Julia Child asta a facut: a descoperit ca a face mancare este o bucurie, o joaca, o placere si o dovada de dragoste!

„O petrecere fara un tort este doar o reuniune”

„Oamenii carora le place sa manance sunt cu siguranta oameni buni”

„Singurul moment cand mananci dietetic este atunci cand astepti sa se faca friptura”

„Nu-i nevoie sa gatesti complicat, dupa retete savante, ca sa faci mancare buna. Tot ceea ce iti trebuie sunt ingredientele proaspete”

Julia Child este considerata cea mai influenta persoana din istoria gastronomiei si prima care a facut din prepararea unei pui, un spectacol.

Julia a murit in Montecito, California, pe 13 august 2004.

Julia a invatat sa gateasca la indemnul sotului ei, a urmat cursurile de gatit ale unei scoli de gastronomie „Le Cordon Bleu”, dar undeva dupa varsta de 30 de ani. Impreuna cu doua dintre bunele sale prietene Simone Beck si Louisette Bertholle, au scris o carte de bucate destinata mancarurilor care se pot face in bucataria de acasa. Cartea si-a gasit greu un editor, dar in momentul in care a fost publicata a avut un succes imens.

Emisiunile de televiziune au inceput dintr-o intamplare. Invitata la postul public de televiziune din Boston, Julia a pregatit o omleta. Succesul emisiunii i-a facut pe producatori sa transforme… omleta intr-o emisiune permanenta.

Julia Child a fost prima femeie inclusa de catre Institutul Culinar in Hall of Fame iar in noiembrie 2000 a primit cea mai mare distinctie posibila in Franta, Legiunea de Onoare.

 


Lasă un răspuns

Sus