Creme brulee cu sirop de agave

Ingrediente
250 ml smântână dulce
2 gălbenușuri
2 linguri de sirop de agave, un foarte bun înlocuitor de zahăr
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1 vârf de cuțit de sare
Cum prepari crème brûlée cu sirop de agave 
Pune pe foc smântâna și jumătate din cantitatea de sirop de agave.
Când s-a încălzit puțin, dă-o la o parte.
Amestecă gălbenușurile cu restul de sirop de agave, scorțișoare și sare.
Când smântâna e doar călduță, toarn-o peste gălbenușuri și amestecă bine, apoi pune toată compoziția în forme de ceramică sau într-un vas jena și bagă la cuptor, la bain-marie (vasele cu compoziție trebuie puse într-o tavă cu apă fierbinte, apoi băgate la copt). Se coc timp de 30-35 de minute.
Dacă, pe lângă delicioasa crème brûlée cu sirop de agave, dorești să descoperi și alte bunătăți pentru copii fără zahăr, citește și Retete fara zahar pentru copii.
Foto: Image Courtesy of rakratchada torsap/ FreeDigitalPhotos.net
Sursă rețetă: revista MAMI/ aprilie 2014

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult