Cum să prepari singura ciocolată organică

Cum să prepari singura ciocolată organică

Nu te speria de ingredientele cu nume mai ciudate – pudra de roscove, goji, ulei de cocos etc. Toate se gasesc in magazinele cu produse organice/ bio sau in raioanele de profil din cadrul supermarket-urilor. Cat despre recipientele in care sa torni ciocolata, poti folosi capace de borcan, de diferite dimensiuni si forme, sau o tava. Depinde sub ce forma vrei sa ai ciocolata.

Cand o pui la frigider, acopera-o cu staniol sau hartie de copt, dar nu o tine la rece decat pana vezi ca s-a intarit. Pastreaza apoi ciocolata la loc uscat si racoros, dar nu in frigider, pentru ca poate capata un aspect umed si albicios.

Reteta 1

  • ½ ceasca pudra de cacao organica
  • 2 cesti cu unt de cacao
  • ¼ ceasca pudra de roscove
  • ¼ ceasca miere organica
  • 1 lingurita pudra de vanilie organica
  • 2 lingurite cu ulei de cocos organic
  • ½ ceasca nuci (lasate la inmuiat in apa pe timpul noptii)

Da pe razatoare untul de cacao si amesteca-l intr-un vas cu pudra de cacao organica. Pune apa calda intr-un alt vas, mai mare, iar vasul cu cacao aseaza-l in acest al doilea vas. Ai grija ca apa sa nu intre la cacao. Asteapta ca untul de cacao sa se topeasca, apoi adauga restul de ingrediente. Amesteca bine, apoi toarna compozitia in forme/ tava si, la final, bag-o in frigider sa se intareasca.

 

Reteta 2

  • 2 cesti cu goji (sunt noile fructe-minune care intineresc – le poti achizitiona online de aici)
  • 2 cesti pudra de cacao organica
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 cesti de unt de cacao razuit

Amesteca toate ingredientele in blender, pana cand compozitia devine cremoasa. Toarna ciocolata in forme/ tava si pune-o in frigider sa se intareasca.

Reteta 3

  • 2 cesti unt de cacao razuit + optional, pudra de cacao organica
  • 1 ceasca cu fructe goji
  • ½ ceasca miere organica

Amesteca totul in blender si toarna apoi compozitia in forme/ tava, pe care lasa-le in frigider sa se intareasca.

Aceste retete sunt orientative. Tu poti sa experimentezi si sa prepari ciocolata cu ce ingrediente iti place tie, atata vreme cat sunt organice.

Alege orice seminte sau fructe uscate (nu prajite si sarate!) – seminte de dovleac, susan, floarea-soarelui, stafide, curmale, nuci, alune de padure etc. – si amesteca-le cu unt de cacao si pudra de cacao organica. Mierea organica si pudra de vanilie organica sunt optionale.

De asemenea, pentru savoare, poti adauga scortisoara sau coaja de lamaie ori portocala.

 

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult