Ce poți găti cu un pachet de aluat?

Ce poți găti cu un pachet de aluat?

Muschi in aluat

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 muschiulet de porc
  • 800 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 crenguta de rozmarin
  • ulei de masline

Spala cepele. Adauga ciupercile, sare si piper si lasa pe foc sa se inabuse. Unge muschiuletul cu ulei, cresteaza-l din loc in loc, pune ace de rozmarin si inabusa-l. Intinde pe foaia de aluat amestecul de ciuperci. Asaza bucata de carne bine patrunsa, dupa care ruleaza cu grija. Coace 30 de minute.

Para bandajata

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 5-6 pere bine coapte
  • 2-3 lingurite cu miere
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte

Spala perele, sterge-le cu un servet si taie-le putin la baza, ca sa stea in picioare. Unge-le cu mere, imbraca-le in aluatul intins putin si taiat in fasii late de 2 cm. Unge-le cu putin galbenus batut cu lapte. Asaza perele in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le cam 20 de minute.

Foietaj cu smochine

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 15 smochine
  • 75 g migdale
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou

Prajeste migdalele in cuptor. Atentie sa nu se arda! Zdrobeste-le si freaca-le energic cu untul si zaharul, pana cand obtii o pasta omogena. La final, incorporeaza oul. Asaza foaia de aluat intr-o tava neunsa. Unge deasupra cu pasta de migdale si asaza felii de smochine. Coace cam 30 de minute.

Minitarte

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 100 g gorgonzola
  • 300 g telemea
  • 2 linguri cu smantana
  • 3-4 rosii
  • chimen

Intr-un castron, rade telemeaua si amestec-o bine cu gorgonzola si smantana. Aromatizeaza cu putin chimen. Taie din aluat cercuri si asaza-le in formele de minitarta neunse. Umple-le cu amestecul de branza si pune cubulete de rosii. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, cam 20 de minute.

Pernite caramelizate

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 kg ceapa rosie
  • 3 lingurite zahar brun
  • 3 linguri cu unt
  • 300 g branza de capra

Caleste ceapa in unt. Adauga zaharul brun si lasa sa se caramelizeze putin. Taie foaia de aluat in patrate potrivite si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare patrat, pune cate 1-2 lingurite cu ceapa caramelizata si cate o bucata de branza de capra. Coace cam 30 de minute.

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp