Atenţie! Pericolul ascuns în pacheţelul de la şcoală

Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, sendvişurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum câte E-uri poţi regăsi într-un sendviş şi cum pot influenţa acestea dezvoltarea copilului tău?! Dr. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice la clinica KiloStop, ne explică influenţa E-urilor asupra noastră.

Legislaţia Uniunii Europene cere ca aditivii folosiţi în alimente să fie specificaţi clar pe lista de ingrediente, cu funcţia pe care o îndeplinesc şi numele sau nr. CEE. Un nr. CEE înseamnă că E-ul respectiv a trecut testele şi a fost aprobat pe teritoriul UE. Citește AICI mai multe despre pericolul reprezentat de aditivii alimentari.
Foto: www.pixabay.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Dumbrăveanu Bianca | 04 decembrie 2025
De Dumbrăveanu Bianca | 04 decembrie 2025

Iarna vine cu aer mai rece sau chiar ger, vânt și o schimbare de culoare a naturii, dar și cu nevoia de a adapta rutina de îngrijire a pielii. După luni întregi de expunere la soare, apă sărată sau clor și variații mari de temperatură, pielea are nevoie de refacere. În sezonul rece, aerul devine […]

Citeste mai mult