Rădăcina de pătrunjel, secretul tinereții

Rădăcina de pătrunjel, secretul tinereții

Dă gust nu doar ciorbelor şi supelor, ci salatelor, în stare crudă. Şi nu doar atât! Rădăcina de pătrunjel are remarcabile efecte terapeutice.

Cum se consumă

Exte de preferat să o consumi în stare crudă, dată pe răzătoarea mică şi adăugată în salate.

Ce tratează

În primul rând, reglează digestia. Datorită faptului că stimulează producerea de sucuri gastrice, favorizează mişcările musculaturii tubului digestiv, previne formarea gazelor intestinale şi apariţia colicilor abdominale, un consum frecvent de rădăcină de pătrunjel adăugată în salate poate fi secretul unei bune digestii, combătând în felul acesta dispepsia, indigestia şi constipaţia. Apoi, consum frecvent de rădăcină de pătrunjel stimulează activitatea ovarelor, contribuind în felul acesta la normalizarea activităţii glandelor endocrine, piedică împotriva îmbătrânirii premature. Iar asta nu e tot. Previne formarea calculilor biliari, întrucât stimulează colecistul să elibereze bila și reglează nivelul colesterolului şi al bilirubinei din lichidul biliar.

În plus, rădăcina de pătrunjel are darul de a scădea tensiunea arterială! În acest scop, se recomandă consumul frecvent de rădăcină de pătrunjel în formă crudă (cel puţin 35 g în fiecare zi).

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021

Servirea meselor acasă, în familie, este unul dintre momentele cele mai plăcute ale zilei, însă de multe ori timpul limitat și lipsa de inspirație pot fi adevărate provocări. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri pline de savoare, însă sunt câteva aspecte de care e bine să ții cont pentru rezultate excepționale. […]

Citeste mai mult