Tartă cu spumă de ciocolată

Tartă cu spumă de ciocolată

Tarta cu ciocolata este un desert irezistibil. Nu se face greu, sunt zero sanse sa nu-ti iasa si este perfecta si pentru o zi obisnuita, dar si cu o ocazie speciala. Tarta cu ciocolata o sa intre in lista cu prajiturile casei tale!

Ingrediente pentru blatul de biscuiti pentru tarta cu ciocolata

2 oua
60 grame de zahăr pudră
40 game de făină
O lingurita de cafea instant
Extract de vanilie
Un vârf de cuțit de sare
O jumătate de linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru spuma de ciocolata

200 grame de smântână proaspătă
200 grame de ciocolata neagră cu cel putin 75% cacao
150 grame de frișcă

Ingrediente pentru sirop

100 mililitri de apă
50 mililitri de cafea concentrată
O lingură zahar granulat

Prepare pentru tarta cu spuma de ciocolata

→ Se separă gălbenușurile de albușuri.
→ Bate gălbenușurile de ou cu zahărul pudră până când amestecul este pufos.
→ Bate albusurile până se întaresc cu puțină sare.
→ Adaugă albușurile de ou în amestecul de gălbenușuri în etape și amestecă foarte încet.
→ Adăugă făina, pudra de cacao și praful de copt cernute toate împreuna înainte, amestecând ușor de jos în sus.
→ Unge o formă de tort cu preți detașabili (vei monta trta în această formă) cu diametru de 20-24 centimetri cu puțin unt și tapetează tava cu făină.
→ Pune compoziția pentru blat și coace-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-15 minute.
→ Când este gata scoate blatul și lasa-l să se răcească în forma de tort.

→ Pune smântâna pe foc și când aproape fierbe adaugă ciocolata neagră rasa fin înainte. Amestecă să se topească complet.
→ Bate frisca (trebuie să fie foarte rece) și adaugă zahăr după gust.
→ Când smântâna s-a răcorit bine, adaugă frișca și amestecă mișcări foarte delicate, de jos în sus.
→ Însiropează blatul cu siropul preparat din ingredientele menționate.
→ Pune deasupra spuma de ciocolată și lasă la frigider timp de cel puțin 6 ore.
→ Serveste rece cu razatură de ciocolata deasupra. Poți pune ciocolata neagră sau un amestec de răzătură de ciocolata cu lapte și neagră.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult