Fasolea, ideala in dietele de slabit

Nutritionistul Eric Favre apre­ciaza aceasta leguma pentru aportul de proteine, fier, potasiu si fibre. Valoarea energetica a boabelor uscate este de 328 kcal la 100 g seminte. Indicat este ca acest aliment sa fie gatit cu putina grasime, iar boabele sa fie lasate sa se inmoaie patru-cinci ore inainte de fierbere, pentru a se evita aparitia senzatiei de balonare.

La fasolea proaspata, nutritionistii europeni au remarcat aportul de vitamine din gama B-urilor, precum B1, un antioxidant puternic, care protejeaza persoanele predispuse la boli cardiovasculare si cancer, B2, B6 si B9, ideale pentru viitoarele mame si copiii in crestere.

Pastaile, care au proprietati diuretice si antibiotice, sunt recomandate in combaterea retentiei lichidelor, in guta si pietre la rinichi. Fiind sarace in calorii, pastaile sunt incluse in dietele de slabire.

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult