Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 250 g făină
• 130 ml apă
• ½ linguriță de sare
Pentru umplutură:
• 500 g cartofi albi
• 4-5 cepe
• 3-4 linguri de ulei
• sare, piper
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat și frământă-le cel puțin 10-15 minute. Înfășoară coca în folie și las-o deoparte o jumătate de oră.
Între timp, fierbe în apă cu sare cartofii tăiați în cuburi. Toacă ceapa și rume-nește-o în 3-4 linguri de ulei. Pasează cartofii scurși, adaugă jumătate din ceapa călită, sare și piper proaspăt măcinat. Întinde aluatul și taie-l cu un pahar. Așază umplutură de cartofi în mijlocul cercului și împăturește, apoi presează bine marginile ca să se lipească. Lasă colțunașii 10-15 minute să se zvânte. Pune pe foc o oală cu apă cu sare. Când apa dă în clocot, pune colțu-na-șii, fierbe-i 7-10 minute și scoate-i cu spumiera într-un castron. Presară restul de ceapă călită și servește-i.
Citește și:
- Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)
- O retete inedita: cartofi cu foi de dafin
- Prajitura de post cu morcov si mere
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF