Cornulețe de post (rețetă de post)

Cornulețe de post (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

400 g făină

150 ml ulei

100 ml borș

25 g drojdie proaspătă

1 linguriță de zahăr

2 plicuri de zahăr vanilat

sare

gem

nucă (facultativ)

zahăr pudră

Mod de preparare:

Freacă drojdia cu zahărul și o lingură de făină. Lasă deoparte zece minute ca să crească. Amestecă borșul și uleiul (ambele la temperatura camerei). Cerne făina într-un castron și toarnă maiaua în mijloc. Amestecă ușor și încorporează amestecul lichid, zahărul vanilat și un praf de sare. Lasă la dospit o oră.

Întinde foaia pe masa de lucru, taie triunghiuri și pune pe fiecare câte o linguriță de gem simplu sau amestecat cu nucă măcinată. Rulează și așază cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor 15-20 de minute sau până când devin aurii. Pudrea-ză-le cu zahăr cât sunt fierbinți.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult